Moldova

OMS preîntîmpină Rusia în legătură cu riscul infectării cu COVID-19 în timpul paradei din 24 iunie

OMS preîntîmpină Rusia în legătură cu riscul infectării cu COVID-19 în timpul paradei din 24 iunie

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat joi Rusia asupra faptului că evenimentele în masă riscă să răspîndească noul tip de coronavirus, cu cîteva zile înainte ca Moscova să organizeze parada pentru aniversarea a 75 de ani de la sfîrşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, informează agerpres.

Adunările în masă constituie un risc pentru o "răspîndire exacerbată", a declarat Catherine Smallwood, reprezentantă a OMS, în timpul unei conferinţe de presă pe tema actualei situaţiei pandemice din Rusia.

OMS este abilitată să ofere îndrumări autorităţilor ruse, în efortul de a reduce acest risc, a spus Smallwood.

Rusia a raportat mai mult de 560.000 de cazuri de contaminare cu noul tip de coronavirus, al treilea cel mai mare număr din lume după SUA şi Brazilia. De asemenea, Rusia a înregistrat mai mult de 7.600 de decese cauzate de COVID-19, dintre care 500 de lucrători medicali.

La rîndul său, reprezentanta OMS Melita Vujnovic a anunţat că Rusia a testat în jur de 11% din populaţie, ceea ce oferă o imagine generală - "o imagine reală" - asupra răspîndirii virusului în această ţară.

Parada în onoarea celei de-a 75-a aniversări de la sfîrşitul celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa a fost reprogramată pentru 24 iunie în urma unei amînări cauzate de pandemie.

Uniunea Sovietică a avut zeci de milioane de morţi în acel război, cel mai mare număr printre forţele aliate. Victoria asupra Germaniei naziste rămîne o sursă considerabilă de mîndrie naţională în Federaţia Rusă.

Rusia plănuia să organizeze parada de Ziua Victoriei pe 9 mai, cînd se aniversează capitularea Germaniei naziste. În aprilie, preşedintele Vladimir Putin a amînat-o pentru 24 iunie, în condiţiile în care numărul de contaminări cu noul tip de coronavirus creştea vertiginos.

Noua dată coincide cu aniversarea paradei care a avut loc în 1945 la Moscova.


Football news:

Sane signed a contract with Bayern until 2025 (Fabrizio Romano)
Thorgan Hazard will be number 10 for Borussia next season
Simeone on Griezmann's playing time: at Atletico, 3 minutes is very important. We lost the Champions League final like that
Griezmann looks like a parody of himself. Ex-coach of Sociedad about Antoine in Barca
Hakimi spent the super season in Dortmund, belonged to Real Madrid, and ended up at Inter
Undress and have dinner with us. Karembeu about how the players of Real Madrid joked Casillas
Hakimi moved from Real Madrid to Inter