Moldova
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Politicianul rus declarat NON GRATA la Chișinău amenință „românii răzbunători” și „bulgarii fricoși” cu racheta nucleară SATAN: „Nu le va cere permisiunea de a zbura”

Șeful programului spațial rusesc, Dmitri Rogozin, amenință într-un mesaj publicat pe Twitter mai multe țări est-europene, printre care și România, după ce ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, nu a putut să călătorească în Serbia pentru că țările europene vecine și-au închis spațiul aerian pentru avionul care trebuia să îl ducă la Belgrad.

Potrivit cotidianului sârb Vecernje Novosti, este vorba de trei ţări vecine Serbiei - Bulgaria, Macedonia de Nord şi Muntenegru.

În mesajul său, Rogozin, declarat anterior persona non grata în R. Moldova, amenință și România cu rachetele nucleare Sarmat.

„De ce este bună SARMAT? (n.red. noua rachetă a Moscovei, botezată „Satan 2” în terminologia NATO) Nu le va cere permisiunea de a zbura bulgarilor fricoși, românilor răzbunători sau muntenegrenilor care au trădat istoria noastră comună. Asemenea și altor suedezi”, a scris Rogozin, pe Twitter.


Serghei Lavrov urma să aibă la Belgrad întrevederi cu preşedinte sârb, cu omologul său Nikola Selakovic şi cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe, Porfirije. Ministrul rus de externe este vizat din 25 februarie, la o zi după declanşarea invaziei ruse asupra Ucrainei, de sancţiuni ale UE, la fel ca preşedintele rus Vladimir Putin, scrie Digi24.

Anularea vizitei a fost confirmată de un oficial de rang înalt al Ministerului de Externe rus, care a declarat pentru Interfax: „Diplomaţia noastră încă nu stăpâneşte teleportarea”.

Nu este pentru prima dată când Rogozin amenință țări membre NATO. „Într-un război nuclear, ţările NATO vor fi distruse de noi într-o jumătate de oră”, spunea acesta în urmă cu o lună.