Moldova

Popşoi, învinuit de colegul său Odnostalco de neconcordanțe în declarația de avere și interese

Deputatul PAS Mihai Popşoi este învinuit de colegul său de la PSRM, Vladimir Odnostalco, de neconcordanțe în declarația de avere și interese. Socialistul a sesizat Autoritatea Națională de Integritate, Procuratura Generală și Inspectoratul Fiscal de Stat.

Odnostalco susţine că în ajunul alegerilor parlamentare de anul trecut, Mihai Popşoi a indicat un credit de 30 de mii de lei, care trebuia plătit în 2019. Dar după ce a ajuns în Parlament, împrumutul nu mai figurează în declaraţia de avere. 

Totodată, deputatul socialist menționează că, deşi mandatul de deputat este incompatibil cu alte funcţii remunerate, pe parcursul anului 2019, Popșoi a obţinut peste 58 de mii de lei şi 10 mii de euro de la Fundația ”Konrad Adenauer”, Fundația ”Friedrich Ebert”, Asociația pentru Politică Externă şi Universitatea din Milano.

Odnostalco mai scrie că într-o declaraţie de avere, deputatul PAS indică două apartamente, unul cu suprafaţa de 65 de m.p., dobândit în 2012 şi altul de 29 m.p., obţinut în 2016. În alta, deputatul PAS ar fi declarat că locuinţele au fost dobândite în alţi ani. Socialistul a mai constatat că înainte de scrutinul din 2019, Popșoi a declarat un automobil în valoare de 98 000 de lei, iar după ce a ajuns deputat, a indicat că acelaşi automobil costă cu opt mii de lei mai puțin.

La rândul său, deputatul PAS spune că nu a avut câştiguri ilegale şi dacă ar fi existat anumite probleme în declaraţiile de avere, ANI s-ar fi autosesizat.

MIHAI POPŞOI, deputat PAS: ”PSRM este în criză acută de idei. Noi suntem oameni oneşti, fiecare bănuţ l-am câştigat onest. La apartamente, probabil, în 2018 sau 2019 când am depus declaraţia, probabil, s-a comis o greşeală tehnică. Un apartament e scris că e obţinut în 2012 şi altul în 2016. Pe când în 2019 probabil e rectificată greşeala şi e invers.”

Football news:

Jose Mourinho: what happened to Dyer is not normal, he was dehydrated. If the League management doesn't care about the players, I don't
Jose went berserk twice during the match with Chelsea: ran over Lampard and ran to look for Dyer - he rushed to the toilet right during the game
Lampard on relegation from the League Cup: we Need to keep a positive attitude. Everything will come if Chelsea score second, leading the score
Call of nature, what can you do? Dyer explained why he ran to the dressing room during the match with Chelsea
Mourinho and Lampard shook hands before the penalty shootout. In the first half, they had a fight
Dest arrived in Spain to complete a transfer to Barca
Lionel Messi: I Am responsible for my mistakes. I wanted Barcelona to become stronger