Moldova
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Premieră în istoria NASA. Trei rachete vor fi lansate din nordul Australiei

NASA va lansa trei rachete în decurs de câteva săptămâni din nordul Australiei pentru cercetări științifice, au anunțat miercuri autoritățile, marcând astfel prima dată când agenția spațială va lansa rachete de la o instalație comercială din afara Statelor Unite, scrie Reuters, citată de stiripesurse.ro.

Guvernul australian a acordat aprobarea de reglementare pentru ca rachetele să fie lansate de la centrul spațial privat Equatorial Launch Australia (ELA) din Arnhem, a declarat miercuri premierul Anthony Albanese.

Misiunile NASA vor investiga fenomene de heliofizică, astrofizică și științe planetare care pot fi observate doar din emisfera sudică. Prima rachetă va fi lansată pe 26 iunie, în timp ce celelalte sunt planificate pentru 4 și 12 iulie.

Aproximativ 75 de membri ai personalului NASA se vor afla în Australia pentru acest eveniment, a declarat premierul. Lansările vor fi primele efectuate de agenția spațială americană din Australia din 1995.

Guvernul Teritoriului de Nord a sprijinit proiectul încă de la început, investind 5 milioane de dolari australieni (3,6 milioane de dolari) pentru dezvoltarea Centrului Spațial Arnhem, a declarat compania.