Moldova

Premierul Iordaniei a demisionat, în urma unor proteste

Premierul iordanian Hani Mulqi a demisionat luni după ce a fost timp de mai multe zile în vizorul mai multor mii de iordanieni, care au manifestat împotriva politicii sale sociale, potrivit unei surse guvernamentale, informează AFP şi Reuters.

"Premierul Hani al Mulqi şi-a prezentat în această după amiază demisia regelui, care l-a primit la palatul regal din Amman (...) şi a acceptat-o", a declarat această sursă care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei i-a cerut lui Omar al-Razzaz, fost economist la Banca Mondială, să formeze un nou guvern. Al-Razzaz a fost ministru al educaţiei în guvernul Mulqi.

Iordania se confruntă de mai multe zile cu manifestaţii de proporţii împotriva creşterii preţurilor şi faţă de un proiect de lege privind majorarea impozitelor, în timp ce Ammanul este sub presiunea Fondului Monetar Internaţional pentru a întreprinde reforme economice structurale.

Manifestaţii au avut loc la Amman şi în alte oraşe ale regatului împotriva proiectului de lege care prevede îndeosebi impozitarea veniturilor modeste.

Regele Abdullah al II-lea a făcut apel la un dialog naţional global şi rezonabil pe tema proiectului de lege privind impozitul pe venit, care a declanşat miercuri manifestaţiile, dintre cele mai importante din ultimii cinci ani. 

Football news:

Avangard congratulated Zenit with the title: it's Time to match and take the Gagarin Cup
Coach of Orenburg Pro 0:1 with Rubin: Morally devastated, could have drawn
Kike Setien: Griezmann played a great match, understood Messi well, scored a great goal. We changed something
Barca President on the Real Madrid match: VAR always favours one team. I have an unpleasant feeling
Faty scored the 9,000 th goal in the history of Barcelona
Griezmann scored in La Liga for the first time since February with a pass from Messi
Suarez came out on the 3rd place in the list of the best Barca Goalscorers in history