Moldova
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Președinta Maia Sandu a punctat principalele domenii de cooperare cu România: Transport, energie și investiții

R. Moldova își dorește să continue buna cooperare cu România, în special prin proiecte în domeniul infrastructurii de transport, a celor care vor consolida securitatea energetică a republicii sau vor aduce noi investiții.

Mesajul a fost transmis astăzi de către președinta Maia Sandu la întrevederea cu membrii delegației Parlamentului României, condusă de Ion-Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților.

Discuția s-a focusat pe situația dificilă regională, creată ca urmare a războiului din Ucraina, precum și pe agenda bilaterală, șefa statului solicitând intervenția cât mai rapidă a autorităților de la București pentru a debloca și a fluidiza traficul de mărfuri la frontiera moldo-română, unde în prezent, din cauza sistării rutelor tradiționale de transport, s-au făcut cozi kilometrice de camioane.

Un comunicat de presă al Președinției precizează că Maia Sandu a mulțumit României pentru sprijinul oferit republicii noastre de-a lungul anilor, inclusiv pentru ajutorul nerambursabil de 100 de milioane de euro, agreat în cadrul ședinței comune a Guvernelor de la Chișinău și București din februarie curent, și cele 10 milioane de euro, anunțate la Conferința de la Berlin din luna aprilie.

Membrii delegației române și-au exprimat susținerea pentru aspirațiile europene ale republicii noastre, menționând că astăzi în România există un consens al tuturor forțelor politice pentru susținerea parcursului european al R. Moldova.