Moldova

Prima parte a proiectului Educație Online, în prima fază finală

Vești bune pentru elevi și studenți. Proiectul Educație Online a ajuns la finalul primei faze de implementare, în care s-au reușit să se producă 2.150 de lecții video, încărcate și stocate în biblioteca digitală.

Astfel, pe site se regăsesc:

– 150 de lecții video pentru pregătirea examenelor gimnaziale și a examenelor de Bacalaureat
– 500 de resurse educaționale deschise
– 260 de manuale digitale, prezentări, exerciții, etc.

Primarul general Ion Ceban, spune că ar vrea să scoată în evidentă unele aspecte precum asistența parentală, sfatul psihologului, lecții de dezvoltare personală pentru elevi și părinți, lecții despre securitate.

Edilul capitalei anunță că pentru faza a doua, se propune ca biblioteca să fie suplinită cu același număr de lecții ca și în prima etapă, ceea ce va reprezenta circa 4.500 de lecții video în total.


„În acest sens, ne propunem semnarea unui Memorandum de cooperare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, care ne-ar permite să îmbunătățim platforma. Etapa a doua va fi o provocare și mai mare pentru noi. Primim zilnic mesaje de la cei care folosesc platforma digitală, mesaje de mulțumire, dar și mesaje în care sunt depistate unele erori sau se propun unele idei de îmbunătățire”, a conchis Ion Ceban.
Potrivit datelor, platforma a înregistrat, în ultima săptămână 73.000 de utilizatori în total, dintre care 53.000 de utilizatori noi. Aproximativ 180 de mii de sesiuni efectuate de către utilizatorii platformei, care au generat 689 de vizualizări ale materialelor video.

Canalele de Youtube Educație Online continuă să fie accesate și să adune indicatori de performanță. În ultima săptămână s-au înregistrat 783.500 de utilizatori în total și 196.800 de utilizatori unici.


Football news:

Barcelona players refused to take another pay cut
500 NPL players have donated autographed t-shirts to support healthcare
Dortmund may invite a coach of Salzburg March
The 16-year-old refused to leave Real Madrid because of Ramos' foul on Salah and chose Liverpool. Wait for the base soon
Foden broke the distance rules by playing soccer on the beach. Manchester City will hold a conversation with him
Andrey Shevchenko spoke out about the death of George Floyd, writing black Lives matter
36-year-old Fred will ride 600 km on a Bicycle for charity purposes, to provide food for 4,000 families