Moldova

Primul tronson din Bîc, pe ultima sută de metri a curățării (FOTO, VIDEO)

Primul tronson din Bîc, pe ultima sută de metri a curățării (FOTO, VIDEO)

Strada Albișoara este reparată în complexitate. Dacă astăzi au început lucrările de demontare a bordurilor de pe segmentul Iurie Gagarin, Ismail, în partea cealaltă se desfășoară lucrări de curățare a albiei rîului Bîc.

Potrivit primarului Ion Ceban, în prezent, 95 la sută din lucrările de pe porțiunea Petru Rareș-Feredeului sînt gata. Astfel, s-a scos nămolul, plantele uscate, s-a curățat plitele din debleu. Zilnic, pe această porțiune au lucrat 6 tractoare, 8 basculante, un buldozer, dar a fost și muncă manuală.

„Cînd nu vrei – găsești motive, cînd vrei – găsești soluții. Imaginile vorbesc de la sine, cum a fost și cum arată porțiunea din rîul Bîc, care a fost curățată. Mîine, un grup de lucru va evalua lucrările în valoare de 1,3 milioane de lei. Între timp, se produc lucrările pe porțiunea P. Rareș – M. Viteazu, iar termenul limită de finalizarea a acestora este în data 10 septembrie”, spune Ceban.


Între timp, acesta a inspectat șantierul de pe Albișoara, unde au loc lucrările de schimbarea a rețelelor de apeduct, care erau uzate.

„A fost montată 258 de metri de țeavă, cu diametru de 500 mm din totalul de 1,2 km. Nu putem să punem asfalt nou, atîta timp cît rețele sînt vechi și necesită a fi înlocuite. Muncim pentru a face o capitală mai bună”, a subliniat primarul.

De precizat că suma acestor lucrări ajunge la 7,5 milioane de lei, iar banii sînt alocați din bugetul municipal.


Football news:

What kind of goalkeeper did Chelsea take? Edouard Mendy was out of work 6 years ago, impressed the Czech and will replace Kepu
Solskjaer on Manchester United signing only van de Beek: You show disrespect to Donny, he's a top player
Milan want to sign striker Bude-Glimt Hauge. He scored them in the Europa League on Thursday
Rivaldo: Barcelona will not be easy without Suarez's goals
Munir from Seville was forced by FIFA to rewrite the rules. Now players can change the national team
Lampard will talk to Kepa and Caballero after signing Mendy
Ralf Rangnick: Havertz - Cruyff of the present day. I don't see any weaknesses in his game