Moldova

R. Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei au semnat acordul de împrumut în valoare de 70 milioane euro

R. Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei au semnat acordul de împrumut în valoare de 70 milioane euro

Astfel, 40 milioane euro vor fi oferite pentru componenta Sănătate, și vor finanța următoarele tipuri de cheltuieli: achiziția, în cadrul procedurilor de urgență, a echipamentelor medicale și materiale consumabile, reabilitarea și transformarea spațiilor/unităților medicale, mobilizarea de expertiză suplimentară, întru asigurarea măsurilor de răspuns de urgență la Covid-19.

Alte 30 milioane euro vor fi oferite în calitate de Suport pentru Întreprinderile Micro, Mici și Mijlocii. Mijloacele financiare vor oferi finanțare pentru capital circulant și nevoile de investiții ale IMM-urilor afectate de criză, ajutându-le să păstreze locuri de muncă viabile. Această componentă va fi realizată prin recreditarea beneficiarilor finali prin intermediul instituțiilor financiare participante.

Viceprim-ministrul, Ministru al Finanțelor, dl Serghei Pușcuța a mulțumit Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru suportul constant oferit țării noastre, precizând că acordul respectiv reprezintă un răspuns eficient și prompt la necesitățile Republicii Moldova în lupta cu Covid-19, precum și consecințele acestei pandemii: „Atenuarea efectelor Covid-19 asupra sănătății populației Republicii Moldova și asupra economiei naționale rămâne în continuare o prioritate a Guvernului”.

La rândul său, Guvernatorul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, Rolf Wenzel a declarat că, deoarece Covid-19 continuă să aibă un impact foarte mare pentru economie și societate, este vital ca țările membre ale CEB să-și sporească capacitățile de răspuns: „Suntem încântați să sprijinim Republica Moldova în eforturile sale de a consolida sistemul de sănătate, precum și de a oferi ajutorul necesar pentru întreprinderile mici afectate de criză”.

Football news:

Pep about 3:1 with Wolverhampton: Sometimes Manchester City enter the season quickly, sometimes they don't. We played well
Kevin de Bruyne: Wolverhampton have caused Manchester City problems before. I am glad that we played well
Stefano Pioli: Milan are confident, can grit their teeth and fight. Zlatan proves that he is a champion
Ibrahimovic on the Bologna double: If I was 20 years younger, I would have scored a couple more. But I'm not old
Cavani's entourage and Atletico discussed a two-year contract at a hotel meeting
Abramovich is suspected of secretly investing in players of other clubs
Ibrahimovic has scored 23 consecutive seasons at club level