Moldova
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Rafael Nadal a redevenit rege la turneul de Mare Șlem de la Roland Garros

Tenismenul spaniol, Rafael Nadal, a redevenit rege la turneul de Mare Șlem de la Roland Garros. După ce anul trecut a fost învins în semifinale de Novak Djokovic, la ediția din acest an, ibericul a jucat formidabil și a ajuns în finală, unde l-a învins pe norvegianul Casper Ruud cu 6-3, 6-3, 6-0.

Partida a durat 2 ore și 18 minute. Nadal a câștigat 82 la sută din punctele jucate cu primul serviciu, a reușit 11 lovituri direct câștigătoare și a avut un joc superb la plasă. Rafa s-a încoronat campion la Paris pentru a 14-a oară.

"Cu siguranță, nu mi-am închipuit niciodată că voi fi aici la 36 de ani și voi concura la cel mai înalt nivel, pe cel mai important teren al carierei mele, într-o nouă finală. Este totul pentru mine", a spus Nadal.

Rafael Nadal și-a adăugat în palmares al 22-lea titlu de Mare Șlem și îi devansează pe Roger Federer și Novak Djokovic, care au câte 20.

Pentru parcursul de la Roland Garros, tenismenul spaniol a încasat 2 milioane 200 de mii de euro, iar Casper Ruud - un milion 100 de mii.