Moldova

Reglementarea transnistreană, discutată de Sandu cu reprezentantul OSCE

Președintele Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul Thomas Mayr-Harting, reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană.

Oficialii au făcut un schimb de opinii privind dialogul curent dintre Chișinău și Tiraspol, și au discutat perspectivele pentru perioada următoare.

„Am menționat că, în prezent, prioritatea Guvernului este consolidarea instituțiilor și combaterea corupției. Un stat funcțional cu instituții integre va face malul drept mai atractiv, iar astfel va intensifica interacțiunea dintre locuitorii de pe cele două maluri ale Nistrului și va facilita procesul de reintegrare”, a spus șefa statului.

În cadrul discuției, părțile au convenit că vor căuta în continuare soluții pentru a asigura respectarea drepturilor și libertăților omului în regiunea transnistreană, și pentru a rezolva problemele cotidiene ale cetățenilor.

„De asemenea, Guvernul va asigura o mai bună cooperare interinstituțională între agențiile-cheie și ministerele de linie, pentru a elabora politici de reintegrare coerente și eficiente”, a subliniat Sandu.

Football news:

Arsenal demolished Tottenham for the first half of the derby. A hole in the support zone and a completely unprepared Kane helped
Kroos on the injury: I played with the pain for six months, taking pills. Between matches, the pain was much stronger
Damsgaard is Interesting for Juve, Inter, Milan and Tottenham. He scored against Russia and England at the Euro
Niko Kovac: This is exactly what I want to see-the substitutes come out and decide the outcome of the match
Spalletti on the leadership of Napoli: Expectations from us have increased, but there is something to add
Talalaev about 2:1 with Rostov: Akhmat's game needs to be improved. There were a lot of nerves at the end
Aroyan is the first Armenian to score in La Liga. The defender of Cadiz scored a goal in the game with Rayo