Moldova
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Salvatorii recomandă cetățenilor scăldatul doar în lacurile dotate cu stații de salvare

Salvatorii recomandă cetățenilor scăldatul doar în lacurile dotate cu stații de salvare, unde aceștia pot monitoriza situația la capitolul siguranței și securității.

Solicitat de agenție, ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Liliana Pușcașu, a specificat că aproximativ 20 de bazine acvatice din țară sînt dotate cu stații de salvare, dintre care 10 se află pe teritoriul municipiului Chișinău. „Angajații IGSU nu recomandă scăldatul în locurile neautorizate, locurile care nu sînt dotate cu stații de salvare, întrucît acestea prezintă un pericol sporit atît pentru minori, cît și pentru maturi”, a menționat Pușcașu.

Potrivit sursei citate, în perioada estivală, IGSU desfășoară un șir de campanii de prevenire a înecurilor. „Activitatea are drept scop prevenirea și evitarea accidentelor și cazurilor de înec în lacurile și rîurile din țară. La fel, aceasta are menirea de a proteja oamenii și de a-i responsabiliza la capitolul siguranței și securității în spațiile de agrement. Astfel, angajații IGSU vor merge sistematic pe plajele bazinelor acvatice pentru a informa persoanele care se odihnesc despre riscurile scăldatului în locuri neautorizate” a spus Liliana Pușcașu.

Conform datelor IGSU, în total, în Republica Moldova sînt 3600 de lacuri și iazuri care nu au destinație de agrement și unde scăldatul nu este indicat. Anul trecut, în perioada estivală, 56 de persoane au decedat în bazinele acvatice din țară.