Moldova

Șase candidați excluși. Cine sunt persoanele admise în concursul pentru CC, organizat de Parlament

Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului s-a întrunit în ședință după ce la 19 iulie a expirat termenul de depunere a dosarelor în concursul pentru ocuparea a două fotolii vacante de judecător la Curtea Constituțională. În urma examinării dosarelor, deputații au exclus șase dosare, care nu corespundeau cerințelor, astfel încât în concurs au rămas acum doar 17 din cei 23 de pretendenți.

Lista candidaților admiși în concurs:

1. GROSU Vladimir 
2. CÂRNAȚ Teodor 
3. NEGRU Andrei 
4. ISTRATE Angela 
5. BURIAN Alexandru 
6. POTÎRNICHE Oleg 
7. BOIȘTEANU Eduard 
8. EȘANU Nicolae 
9. ROȘCA Nicolae 
10. CORJ Mihai 
11. RĂDUCANU Tatiana 
12. MIDRIGAN Pavel 
13. MANOLE Domnica 
14. GUCEAC Ion 
15. SPOIALĂ Alexandru
16. STRĂTILĂ Victor
17. ARABADJI Nina

Din concurs au fost însă excluși: Lazari Constantin, Kuciuk Valeriu, Coca Andrei, Rusu Eugen, Nicole Alexei și Terzi Nicolai.

Potrivit președintelui Comisiei juridică, numiri și imunități, Sergiu Litvinenco, intervievarea candidaților ar urma să aibă loc săptămâna viitoare. Pretendenții la fotoliul de judecător constituțional vor fi intervievați cu ușile închise, fiind înregistrați video, iar ulterior imaginile vor fi făcute publice.

„Neîntrunirea condițiilor de eligibilitate sau lipsa reputației ireproșabile reprezintă temei de neadmitere în concurs”, se precizează în Regulamentul concursului, care specifică două probe: cea a dosarelor și cea a interviului.

Componența Curții Constituţionale e de șase judecători, aceștia fiind numiţi pentru un mandat de 6 ani. Doi judecători sunt numiţi de Parlament, doi de Guvern şi doi de Consiliul Superior al Magistraturii. Judecătorii Curții Constituţionale aleg, prin vot secret, preşedintele acesteia.

Please follow and like us:

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Football news:

Chelsea have resumed talks with Willian about a new contract
Pogba wants to stay at Manchester United
Doping officers visited the Barca base and checked Griezmann, Busquets and Fati (MD)
Varane may miss the match with athletic
Martinelli has signed a long-term contract with Arsenal
Werder 2000-love and delight. Coached by a modest Schaaf, scored by Ailton and Klose, Diego wanted every top club
Harry Redknapp: Tottenham have rolled back a million miles