Moldova
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Silvicultorii din R. Moldova felicită colegii din România, de Ziua Silvicultorului: „Este în puterea noastră să realizăm proiecte utile pentru mediu şi silvicultură pe ambele maluri ale Prutului”

Comunitatea silvicultorilor din Republica Moldova felicită silvicultorii din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor „ROMSILVA” cu ocazia Zilei Silvicultorului, ediţia XXXII.

Într-un mesaj adresat colegilor din România, silvicultorii din R. Moldova vorbesc despre formarea unor „relații sufletești” între angajații acestui domeniu de pe ambele maluri ale Prutului.

„Acest mesaj de salut şi de apreciere a colegilor de peste Prut este o recunoaştere a continuităţii dintre tradiţiile seculare şi prestanţa zilnică exemplară ce reprezintă fondul forestier din România. Cea mai bună confirmare a relaţiilor care s-au constituit între silvicultorii de pe ambele maluri ale Prutului este faptul că întâlnirile noastre au depăşit cadrul strict al ceremonialelor protocolare şi avem ocazii şi oportunităţi clare pentru a fi împreună la diverse activităţi: seminare, vizite oficiale, preluare de experienţă sau acţiuni de regenerare şi protejare a fondului forestier. Suntem alături sufleteşte la acest prilej plăcut de onorare a trecutului şi de apreciere a prezentului silviculturii româneşti şi credem cu tărie că este în puterea noastră să realizăm proiecte utile pentru mediu şi silvicultură pe ambele maluri ale Prutului.

Pentru ceea ce aţi făcut şi continuaţi să faceţi meritaţi apreciere şi admiraţie. Vrem să vă urăm să demonstraţi şi în continuare aceeaşi pasiune pentru faptele concrete ce promovează fondul forestier. În semn de apreciere a rezultatelor remarcabile în crearea şi dezvoltarea pădurilor şi cooperarea transfrontalieră pe dimensiunea silvică, transmitem colegilor noştri urări de sănătate, prosperitate, gânduri bune şi bunăstare în familiile lor! La mulţi ani rodnici şi la multe aniversări de succes silvicultorilor şi silviculturii româneşti!”, se arată în mesajul pădurarilor din Republica Moldova.

Ziua Silvicultorului este o sărbătoare oficială în România, inițiată în 1991 și legiferată prin Statutul Personalului Silvic, fiind marcată în fiecare an, în luna iunie, de întregul corp silvic, în parteneriat cu sindicatele și cu celelalte organizații profesionale. Regia Națională a Pădurilor „ROMSILVA” administrează 3,13 milioane hectare de păduri proprietatea publică a statului, din care 80% sunt certificate la nivel internațional, 22 de parcuri naționale și naturale cu o suprafață cumulată de peste 850 de mii de hectare și 12 herghelii de stat și patru depozite de armăsari.

„ROMSILVA” asigură, pe baze contractuale, servicii silvice pentru circa un milion de hectare păduri aflate în alte forme de proprietate. Asociația Administratorilor de Păduri este organizația profesională a structurilor de administrare sau de asigurare a serviciilor silvice, înființată în anul 2004, care reunește peste o sută de ocoale silvice de regim.