Moldova

Sistemul de alimentație a copiilor din grădinițele și școlile publice din Chișinău va fi reorganizat

Sistemul de alimentație a copiilor din grădinițele și școlile publice din capitală va fi revizuit, informează Primăria municipiului Chișinău.

În acest sens, consilierii municipali au aprobat marți în ședință, instituirea Grupului de lucru pentru reorganizarea sistemului de alimentație a copiilor din instituțiile publice de învățământ preșcolar, primar și secundar din municipiu.

Din comisie fac parte viceprimarii Angela Cutasevici și Inga Ionesii, reprezentanți ai Direcției generale educație, ai Direcției finanțe, consilieri municipali, reprezentanți ai subdiviziunii teritoriale a Agenției naționale pentru siguranța alimentelor etc.

Grupul de lucru urmează să elaboreze un concept de reorganizare a alimentației copiilor din școlile și grădinițele publice din municipiul Chișinău, până la data de 20 august 2020, iar concluziile formulate de specialiști vor fi prezentate public și vor fi supuse discuțiilor cu societatea civilă.

Inițiativa APL Chișinău despre revizuirea sistemului actual de alimentație din școli și grădinițe are scopul de a asigura o alimentație echilibrată și sănătoasă tinerei generații.

E de menționat că din luna iunie, a.c., municipalitatea are pe agenda de lucru un nou concept de alimentație a copiilor din instituțiile de învățământ din capitală (școli și grădinițe), care prevede revizuirea și modernizarea sistemului existent, logistică și achiziții din grădinițe, prin externalizarea procedurilor de achiziționare a produselor alimentare.

Football news:

PSG have started talks about Dele alli's transfer
Real Madrid will arrive late in San Sebastian. The flight was delayed due to a plane crash
Rubin Slutsk scored a move: four wins in five matches. How will they play Spartak?
Guardiola on city: Working with these players at this club is a joy. The team is in a great mood
Mourinho wants to sign Lingard for Tottenham
Liverpool are not going to sell Oxlade-Chamberlain. Klopp is counting on him
Allegri was a special guest of the Italian dance show