Moldova
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Sistemul de obținere a permisului de conducere auto va fi digitalizat

Guvernul a aprobat, astăzi, Conceptul Sistemului informațional „Registrul unităților de instruire a conducătorilor de vehicule și a formabililor”. Documentul vine să faciliteze schimbul de informații și să asigure un mediu de cooperare necesar pentru stocarea și verificarea acesteia.

Până în prezent, procesul de aprobare a programelor de formare continuă a unităților de instruire a conducătorilor de vehicule era asigurat prin depunerea dosarelor pe suport de hârtie. De asemenea, cei care urmau cursurile unei unități de instruire trebuiau să prezinte mai multe documente pe suport de hârtie. Același lucru era valabil și la susținerea examenelor de obținere a unui permis de conducere.

Sistemul informațional va oferi instrumente de control al fluxurilor de documente și de organizare a politicii decizionale, facilități de raportare etc. Totodată, Sistemul dat este o parte componentă a resurselor informaționale ale Ministerului Educației și Cercetării integrat cu alte sisteme informaționale în vederea asigurării schimbului de date.