Moldova
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Taberele cu sejur de zi din capitală și-au început activitatea: Peste o mie de copii sunt așteptați la programele de vară

Cele 13 tabere cu sejur de zi, din subordinea Primăriei Chişinău, s-au deschis astăzi 6 iunie. Astfel, urmează să se odihnească 1111 copii, 15 zile, cu excepția zilelor de weekend. Anunțul a fost făcut de primarul capitalei, Ion Ceban. 

„Costul biletului în cadrul taberelor de zi este de 2250 lei, iar părinții vor achita doar 20% din cost, adică 450 lei.

Totodată, 197 de elevi vor beneficia de bilete gratuite.

Cheltuielile pentru organizarea acestor unități sunt evaluate la 2,2 milioane de lei.

Taberele de zi vor fi organizate și în cele 27 de filiale ale Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu", în perioada: 01 iunie-31 iulie 2022, câte 3 ore pe zi. Agenda activităților va fi publicată pe pagina web a bibliotecii municipale „hasdeu.md". La aceste tabere se vor putea înscrie toți utilizatorii bibliotecii municipale „B. P. Hasdeu", cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani.

În intervalul: 13 iunie - 8 iulie 2022, între orele 09:00-12:00, vor fi organizate activități în contextul vacanței mari în școlile de artă „Valeriu Poleacov", "Alexei Șciusev" și „Maria Bieșu". Detalii pe platforma „educatieonline.md".

Tot de astăzi și-a început activitatea și tabăra constantă din afara orașului „Cireșarii".

Celelalte 2 tabere constante din subordinea municipalității „Alunelul" și Poienița Veselă" vor primi copiii din 8 iunie, curent.

Totodată, la cele 3 tabere constante din afara orașului: „Poienița Veselă", „Alunelul" și „Cireșarii" se vor odihni 6550 de copii.

Pentru a beneficia de bilete pentru aceste unități, părinții vor depune cerere la instituția de învățământ unde copilul său își face studiile.

Prețul biletelor este de 3200 lei pentru o perioadă de 10 zile și de 3840 lei pentru schimbul de 12 zile.

Părinții vor achita 20% din costul foii, respectiv - 640 lei pentru copil în tabăra „Cireșarii" și câte 768 lei pentru aflarea în taberele „Poienița veselă" și „Alunelul".

1092 de elevi vor fi scutiți integral de plată: copiii rămași fără îngrijire părintească, copiii rămași temporar fără îngrijire părintească, precum și minorii care se află la evidența Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului. Pentru organizarea odihnei și întremării copiilor din taberele constante, din bugetul municipal au fost alocați 20,6 milioane de lei.

Pentru elevii din instituțiile cu profil sportiv sunt prevăzute 14 tabere în afara orașului, unde se vor odihni 1291 de copii. Biletele respective au fost repartizate școlilor sportive pentru cantonamente, pregătiri și pentru întreceri sportive. În acest scop, din bugetul municipal au fost alocați 3,6 milioane lei. Pentru a beneficia de bilet, părintele se adresează la administrația instituției frecventate de copilul său.

Oferta educațională pentru odihna de vară a copiilor a fost extinsă și în alte instituții, inclusiv centrele de creație, centrele comunitare pentru copii și tineri, în școlile de artă și în bibliotecile municipale. Astfel, în 13 centre de creație pentru copii și alte unități extrașcolare vor activa în perioada: 1-30 iunie 2022, cu programe distractive și educative pentru toți doritorii.

În incinta centrelor comunitare pentru copii și tineri din subordinea Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului vor fi organizate 24 de tabere tematice.

Informația adițională despre aceste tabere este publicată pe platforma „educatieonline.md" sau pe pagina web a Direcției pentru protecția drepturilor copilului.

Pe durata vacanței mari 2022, în taberele de odihnă din municipiu vor fi încadrați cca 9 mii de elevi, iar în acest scop din bugetul municipal au fost alocați peste 26 de milioane de lei.

De asemenea, pentru pregătirea taberelor au fost alocați 4,5 milioane de lei”, a menționat Ion Ceban.