Moldova

Tragedie în satul Oxentea. Un bărbat a murit înecat în râul Nistru

Apelul la 112 a fost efectuat la ora 17:15. Potrivit informațiilor înregistrate, un bărbat în vârstă de 45 de ani s-a înecat în timpul scăldatului în râul Nistru.

Pentru efectuarea lucrărilor de căutare, la fața locului a intervenit un echipaj de salvatori. Cadavrul persoanei a fost extras la mal de scafandrierii IGSU abia în această dimineața, aproximativ la ora 10:30.

Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite de organele de drept.

IGSU îndeamnă repetat populația să respecte regulile de comportament pe apă.

Menționăm că acest caz de înec este al doilea înregistrat în ultimele 24 de ore în Republica Moldova. Un tânăr de 16 ani originar din Leova s-a înecat luni într-un iaz din extravilanul orașului Iargara, raionul Leova. Cadavrul minorului a fost depistat după aproximativ două ore de căutări.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2020 în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 56 de persoane inclusiv 6 minori.

Cetățenii sunt îndemnați să evite scăldatul pe timp de caniculă și în locuri nedotate cu stații de salvare. Maturii sunt rugați să-și monitorizeze strict copiii și să nu le permită aflarea în preajma bazinelor acvatice de unii singuri.

Totodată, salvatorii atenționează că consumul băuturilor alcoolice în timpul scăldatului poate provoca risc de înec.

Football news:

Aguero may miss another 1-2 months due to injury
Liverpool will buy Jota for 41 million pounds. Wolverhampton will pay up to 13.5 million for Hoover
8 is Bavaria's favorite number. Now she beat Schalke: Gnabry scored a hat-trick, Sane scored 1+2, Lewandowski came up with an assist by rabona
Liverpool agreed a 5-year contract with Jota. The transfer amount could be 43 million euros
I left everything and went to the other side of the world for my favorite team. The heartwarming story of a Norwegian fan in love with Santos
Lewandowski scored in the 1st round of the Bundesliga in 7 seasons and repeated the championship record
Gnabry scored a hat-trick against Schalke