Moldova

Transnistria redeschide ”hotarele”

Centrul operaţional pentru prevenirea răspândirii coronavirusului în Transnistria a permis vizitele de scurtă durată pentru străini în regiune şi pentru transnistreni în "ţările vecine".

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la site-ul MAE al regiunii, acest lucru ţine de numeroasele adresări din partea cetăţenilor, care "trebuie să meargă în Moldova, de exemplu, pentru a trece inspecţia tehnică", transmite Știri.md.

Apeluri similare sunt primite şi din partea cetăţenilor străini care trebuie să ajungă în Transnistria pentru a perfecta diferite documente.


Acum oamenii au o astfel de posibilitate. Prin acordul prealabil cu centrul operaţional, străinii pot intra în regiune pe o durată de până la 12 ore "pentru a beneficia de anumite servicii publice, pentru a plăti facturile etc.".

Localnicii şi cetăţenii altor state, înregistraţi în Transnistria, pot pleca pentru aceeaşi perioadă "în Moldova vecină pentru a primi certificate".

Dacă solicitantul reuşeşte să îşi desfăşoare activitatea în termenul stabilit, el nu va fi "obligat să respecte carantina de două săptămâni".

Cererea trebuie depusă din timp (cu 2-3 zile înainte de data planificată) la centrul operaţional prin e-mail (80022800@mvdpmr.org).

Potrivit hotărârii centrului, transportatorii de camioane vor putea traversa acum regiunea fără aprobarea prealabilă. Principala condiţie este deţinerea documentelor care confirmă dreptul de a efectua transport internaţional de marfă.

Totodată, localnicii vor putea călători în afara Transnistriei fără aprobare, la fel şi străinii de aici care au bilete pentru plecare către alte state.

În acelaşi timp, transnistrenii din străinătate "sunt obligaţi să poarte măşti şi mănuşi de protecţie, să respecte distanţa socială". Străinii care vor avea voie să intre în regiune până la 12 ore trebuie, de asemenea, să respecte strict restricţiile de carantină stabilite în Transnistria.


Football news:

Sevilla goalkeeper bunu about the 11-meter shot: he Coached a penalty with Ocampos. He is hitting the same way as Jimenez
Coach Porto conceição can change Conte at the head of Inter
Hans-Dieter flick: I Think Tiago should play in the Premier League. He wants a new challenge
Coutinho can play against Barca. The contract does not specify a ban on his participation in the match
The real life thinking about to return to Zeballos. The decision is up to Zidane
Lopetegui before the semi-final with Manchester United: Let's believe that Sevilla can beat them
Felix about 120 million for a transfer to Atletico: If something doesn't go your way, I don't care