Moldova
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Turcia speră în reluarea negocierilor dintre Rusia și Ucraina

Declarațiile din ultimele zile dau motive de speranță pentru o revenire la procesul de negocieri dintre Rusia și Ucraina. Această opinie a fost exprimată de ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, în urma negocierilor cu omologul său rus Serghei Lavrov, relatează Agenția Anadolu pe Telegram.

Potrivit ministrului turc, atît partea rusă, cît și cea ucraineană încearcă să reia negocierile pentru o înțelegere pașnică. Cavusoglu a adăugat că Ankara consideră că ideea unui „coridor de cereale” în Marea Neagră este realistă.

„Vorbim despre un mecanism care poate fi creat între ONU, Rusia, Ucraina și Turcia. Considerăm acest plan ca fiind realist. Este necesar să se discute măsuri pentru trecerea în siguranță a navelor”, a spus el.

Discuțiile dintre Cavusoglu și Lavrov au avut loc în capitala Turciei. Reprezentanții departamentelor de externe au discutat despre criza cu aprovizionarea cu cereale ucrainene și despre posibilitatea exportului acestora, precum și despre „probleme regionale”, evenimente din Siria, Afganistan și Libia, pregătirile pentru următorul summit. Ministrul turc de Externe a numit întîlnirea productivă.