Moldova
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Un nou proiect de construcție a locuințelor sociale ar putea fi implementat în R. Moldova: Apartamente noi, renovarea căminelor studențești și construcția azilurilor pentru bătrâni și persoane cu dizabilități

Proiectul de contrucție a locuințelor sociale ar putea continua în R. Moldova.

Parlamentul a aprobat, astăzi, proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de grant cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru realizarea asistenței tehnice „Activități preparatorii aferente unui proiect privind locuințele sociale”.

În baza acestui acord, R. Moldova va beneficia de un grant de 49 000 de euro pentru efectuarea studiului de fezabilitate și pentru activitățile preparatorii în scopul realizării unui nou proiect de construcție a locuințelor sociale.

Proiectul va prevedea, pe lângă construcția locuințelor sociale, și renovarea căminelor studențești și profesionale, dar și construcția azilurilor pentru bătrâni și pentru persoane cu dizabilități.

Până în prezent, datorită implementării unui proiect cu suportul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, au fost construite 556 de locuințe sociale în 12 raioane. Până la sfârșitul anului curent, urmează să mai fie date în exploatare încă 121 de locuințe.