Moldova
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

VIDEO // Ucrainenii au intrat în posesia manualelor de război ale FSB: „Populaţia rusă încă nu înţelege de ce războiul a fost singura modalitate posibilă de a atinge obiectivele Federaţiei Ruse”

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunţat că a obţinut acces la manualele de propagandă ale serviciilor speciale ruse despre „acoperirea corespunzătoare a operaţiunii speciale” în Ucraina.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SBU, Artem Dehtiarenko, angajaţii Departamentului 5 al Serviciului Federal de Securitate Rus (FSB) recunosc în documentele lor că populaţia rusă încă nu înţelege de ce războiul a fost singura modalitate posibilă de „a atinge obiectivele Federaţiei Ruse”. Prin urmare, serviciul special rus încearcă să găsească noi argumente pentru a explica acest lucru şi a justifica crimele armatei ruse.

În aceste manuale, ruşii precizează consecinţele cu care se confruntă acum după atacul asupra Ucrainei: neîncrederea în mass-media rusă, chiar şi în Federaţia Rusă un nivel ridicat de pacifism în rândul tinerilor ruşi o lipsă totală de sprijin ucrainean pentru acţiunile invadatorilor ruşi.

Pentru a schimba situaţia, serviciile speciale ruse consideră că trebuie să facă mai multe videoclipuri despre aşa-zişii „eroi eliberatori” (folosind, printre altele, naraţiunea despre „oameni politicoşi” ), salvarea animalelor, reunirea familiilor separate etc.

„Dar întreaga lume şi-a dat seama că armata rusă este formată din violatori, jefuitori şi criminali de război. Acest lucru a fost confirmat în mod repetat de invadatorii înşişi în conversaţiile lor interceptate de SBU, unde vorbesc despre torturarea şi împuşcarea civililor, jefuirea aparatelor de uz casnic”, spune Dehtiarenko.

O altă modalitate de a albi crimele Federaţiei Ruse folosind acest manual este inventarea aşa-numitelor „poveşti de succes” în teritoriile ocupate temporar ale Ucrainei şi planuri pentru reconstrucţia lor postbelică.

Dar, mai întâi, FSB cere ca toate canalele TV ucrainene să fie oprite în aceste teritorii şi programele ruseşti să fie difuzate cu mesajul: „Luptăm pentru voi, ca să vă transferăm aceste teritorii mai târziu”.

Pentru a răspândi naraţiunile necesare în teritoriile controlate de guvernul ucrainean, invadatorii plănuiesc „să lanseze noi proiecte media şi reţele viabile de agitatori în contextul interzicerii difuzării televiziunilor şi radiourilor ruseşti”.

„Nici nu le trece prin cap că nicio cantitate de propagandă nu poate schimba atitudinea ucrainenilor faţă de invadatori. Pentru că am văzut cu ochii noştri «agitaţia» lor cu bombe şi gloanţe. Pentru că minciunile Federaţiei Ruse sunt arme care au ucis la fel de mulţi oameni cât şi rachetele şi obuzele sale,” a spus Dehtiarenko, potrivit Adevărul.