Moldova

VOTAT // Închisoare de până la doi ani pentru amatorii de curse automobilistice ILEGALE

Șoferii care vor participa la întreceri, concursuri sau antrenamente neautorizate pe drumurile publice vor fi sancționați penal și riscă amenzi usturătoare sau chiar închisoare.

Parlamentul a completat astăzi Codul penal al Republicii Moldova cu un articol care reglementează desfășurarea curselor ilegale, soldate de-a lungul timpului cu numeroase victime. O astfel de cursă din noaptea de 16 spre 17 mai curent a ucis două persoane dintr-un taxi care circula regulamentar în centrul Chișinăului.

CITIȚI și VIDEO // DETALII despre accidentul din centrul capitalei, soldat cu doi morți și patru răniți: Același șofer, sancționat de ȘASE ori în ultimii patru ani

Astfel, participarea conducătorului mijlocului de transport la întreceri, concursuri sau antrenamente neautorizate pe drumurile publice se va pedepsi cu amendă de până la 32 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, în ambele cazuri cu sau fără privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la doi ani.

Totodată, organizarea întrecerilor, concursurilor sau antrenamentelor neautorizate pe drumurile publice se va pedepsi cu amenzi între 67 500 și 75 000 de lei, cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de la 1 la 2 ani.

Football news:

Diamond in the center of the field: approximate line-up for the match with Valladolid
Stefano Pioli: Milan doesn't want to be seventh in the table. We are trying to change the situation
Solskjaer: Manchester United is always about winning. Fearless play from a position of strength is the DNA of our club
Setien has a great relationship with Abidal. They discussed the next season
Blanc about Rabiot: Juventus must be patient because they have a huge talent in their hands
Union wants to test 22 thousand spectators for coronavirus before a match, so that the club's games will be sold out
Nani: Cristiano could never accept defeat. After living with him, I also became allergic to them