Moldova
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Zelenski: Lumea a OBOSIT... Suntem forțați să acceptăm PACEA cu Rusia, care nu e în avantajul Ucrainei

Politicienii din Occident încearcă să forțeze Ucraina să încheie o pace cu Rusia, care nu este în avantajul Kievului, a declarat Volodimir Zelenski, care a dat asigurări că nu va ceda presiunilor, scrie publicația Pravda.

Ucraina nu duce în prezent cu partenerii ei occidentali negocieri cu privire la un eventual „acord de pace" cu Rusia, a declarat Zelenski în cursul unei întâlniri cu presa, răspunzând la o întrebare adresată de corespondentul agenţiei de presă RBC-Ukraina.

„Astfel de negocieri sunt astăzi la un nivel zero. Desigur, toată lumea vrea să ne împingă spre un oarecare rezultat, cu siguranţă nedorit de noi, pentru că nu suntem întrebaţi. Dar dorit de o parte sau alta, care au probabil propriile interese, atât financiare, cât şi politice. Creşte oboseala şi oamenii îşi doresc un rezultat. Dar noi avem nevoie de un rezultat favorabil pentru noi", a declarat Volodimir Zelenski.

Totodată, preşedintele ucrainean, care s-a exprimat într-o întâlnire cu presa la Kiev, a apreciat drept „dificilă" situaţia de pe frontul din estul ţării. Oraşele gemene Severodoneţk şi Lisiceansk „sunt în prezent oraşe moarte", a spus el.

„Ne ţinem tare, dar ei sunt mai mulţi şi mai puternici", a admis Zelenski, potrivit căruia comandamentul ucrainean „va lua decizii în funcţie de situaţia" din teren. Potrivit preşedintelui ucrainean, între 10.000 şi 15.000 de civili se mai află în Severodoneţk, bombardat în decurs de mai multe săptămâni de artileria rusă.