Moldova
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Zelenski, REPLICĂ DEMNĂ pentru Emmanuel Macron, care e preocupat să nu fie „UMILITĂ” Rusia și Putin: „Pentru a fi un lider, nu trebuie să te consideri unul, ci să te comporți ca un lider” ​

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina „nu va umili pe nimeni, dar vom răspunde cu aceeași monedă”, după ce omologul său francez, Emmanuel Macron, a sugerat că Ucraina trebuie să cedeze teritoriu Rusiei pentru a pune capăt războiului, relatează CNN și Reuters.

„Unii oameni vor să fie lideri. Pentru a fi un lider, nu trebuie să te consideri unul, ci să te comporți ca un lider”, a spus Zelenski, într-un interviu pentru Financial Times. „Cum putem ajunge la o încetare a focului pe teritoriul Ucrainei fără a asculta poziția țării și fără a asculta poziția liderului acestei țări? Acest lucru este foarte, foarte surprinzător”, a adăugat Zelenski, potrivit CNN.

„Trebuie să eliberăm complet întregul nostru teritoriu”, „am pierdut pur și simplu prea mulți oameni ca să cedăm din teritoriu”, a mai spus el.

Remarcile lui Zelenski au fost un răspuns ferm la sugestiile conform cărora Ucraina trebuie să cedeze teritoriu Rusiei pentru a pune capăt războiului, aflat acum în a patra lună.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat într-un interviu recent că este important să nu „umilăm” Moscova, comentarii interpretate în Ucraina că trebuie să accepte unele dintre cererile Rusiei.

„Nu vom umili pe nimeni”, a spus Zelenski. „Vom răspunde cu aceeași monedă”

Într-o convorbire cu președintele rus Vladimir Putin, liderii Franței și Germaniei „și-au reînnoit cererea de încetare a focului” și i-au cerut lui Putin să aibă poarte o discuție directă cu Zelenski.

Într-un interviu publicat sâmbătă, președintele francez a spus: „Nu trebuie să umilim Rusia, astfel încât în ziua în care luptele încetează să putem construi o rampă de ieșire prin mijloace diplomatice. Sunt convins că rolul Franței este să fie o putere de mediere".

Zelenski a spus că Macron, ca lider al negocierilor în format Normandia care a existat înainte de invazia Rusiei din 24 februarie, „are o înțelegere profundă a tuturor detaliilor, a tuturor detaliilor din cadrul tuturor acordurilor încheiate cu Federația Rusă, precum și cu nerespectarea de către Rusia a acestor acorduri.”