Montenegro

Apostoli obećali Krivokapiću da neće u Dakinu stranku

Svi kandidati za ministre u budućoj vladi obećali su mandataru Zdravku Krivokapiću da neće biti članovi najavljenog pokreta Miodraga Dake Davidovića, saznaje Pobjeda.

Prema saznanjima Pobjede, sastanak mandatara sa kandidatima za ministre održan je nakon što se pojavila izjava Davidovića da će pojedini ministri biti dio nove stranke.

“Na sastanku je konstatovano i zajednički zaključeno da u ovom trenutku nije dobro da se formira nova partija i da ministri ekspertske vlade ne treba da budu u toj stranci”, rekao je izvor Pobjede.

Davidović je u subotu na Goliji saopštio da će u njegovom pokretu biti budući ministri, što je Krivokapić demantovao. Ipak i nakon Krivokapićevog demantija, Davidović je ostao pri svojoj ranijoj tvrdnji.

Da je bilo sastanka sa kandidatima za ministre, potvrdio je mandatar novinarima na Cetinju, ali nije otkrivao detalje susreta.

Kandidati za ministre finansija i socijalnog staranja, ekonomskog razvoja i kapitalnih investicija Milojko Spajić, Jakov Milatović i Mladen Bojanić javno su saopštili da neće biti dio Davidovićevog pokreta.

Govoreći o najavljenom narodnom pokretu biznismena Dake Davidovića, Krivokapić je ponovio da nijedan kandidat za ministra nije dio te, niti bilo koje druge stranke, niti će biti tokom mandata trajanja ove vlade.

“A ja sam ubijeđen da će to trajati četiri godine”,kazao je Krivokapić.

On je rekao da nije lijepo da se u ovom trenutku osniva nova politička partija i da su to konstatovali na zajedničkom sastanku nakon što je objavljena informacija.

“Možda je trebalo, bez obzira na to ko je imao kakve ideje, da to uradi poslije formiranja nove vlade, ali svako ima pravo izbora i ja to poštujem. Ne zamjeram nikome”, rekao je Krivokapić koji svoje buduće ministre naziva „apostolima“.

Izvori Pobjede tvrde da sukob Krivokapića i Dake Davidovića ipak nije fingiran.

“To je jasno bilo nakon gostovanja mandatara u emisiji „Načisto“ kada se bukvalno odrekao Dake Davidovića iako je prije samo par mjeseci tvrdio da je biznismen najzaslužniji za njegov ulazak u politiku”, tvrdi izvor Pobjede.

Football news:

Solskjaer on 3-2 with Liverpool: Manchester United won on their own terms. It's a good feeling
Hames scored 10 (3+7) points in Everton's home matches. Away - 0
Suarez scored his 12th goal of the La Liga season. Messi has 11
Miller on the Manchester United defeat: Devastated. There is no second chance in knockout football
Game of Thrones actor on Liverpool: Manchester United would have been destroyed a year ago. Huge progress
Ricard Puig: It's a pretty tough season, I'm not used to playing so little. Scoring with a header is something unreal
Khabib: I am preparing for my debut in big football. I am a free agent