Montenegro

Aranitović: Realizacijom započetih projekata Glavni grad biće bogatiji novim sadržajima

Da je strateško opredjeljenje uprave Glavnog grada oživljavanje i osavremenjavanje tradicionalnih mjesta, proteklih mjeseci jasno potvrđuju projekti koje i u ovom složenom periodu u kontinuitetu sprovodi uprava Glavnog grada.  Jedan od njih jeste započeto uređenje plaže ispod vijadukta u Rogamima, koji se realizuje u okviru projekta MIKRO 020 uz donaciju kompanije Bemax u vrijednosti od 200.000 eura, saopštila je danas odbornica u Skupštini Glavnog grada Ksenija Aranitović.

“Budući da je ovo jedna od izletničkih zona i mjesto okupljanja u Podgorici, projektom je predviđena adaptacija i modernizacija ovog prostora a plato ispod vijadukta namijenjen je za parking posjetilaca ove izletničke zone, kao i mnogi drugi sadržaji. Na ovaj način, mimo plaže u Rogamima, uređene plaže na Sastavcima, raspisanog konkursa za idejno rješenje uređenja korita i obala rijeke Morače, biće vraćen duh starim mjestima na zadovoljstvo svih ljubitelja prirode uz nov, jedinstven prostor za odmor i rekreaciju”, navela je ona.

Kako je dodala, ovaj projekat je još jedan pokazatelj da projekat MIKRO 020 koji je pokrenula gradska uprava sve više dobija na važnosti, i to ne samo u Podgorici, već i u drugim opštinama koji na identičan način tretiraju “urbane džepove” na svojoj teritoriji.

“Takođe, treba napomenuti da je do sada u okviru projekta MIKRO 020 na teritoriji Glavnog grada oplemenjeno više lokacija koje su dobile urbanu dimenziju, kao što je: Zeleni kutak u ulici Princeze Ksenije na Zabjelu, uređenje u ulici Oktobarske revolucije i ulici Vaka Đurovića, lokacija u neposrednoj blizini OŠ “Maksim Gorki”, te da je za više od osamnaest lokacija završeno idejno rješenje za uređenje javne površine, čijom realizacijom će biti dodatno upotpunjen sadržaj u Glavnom gradu”, poručila je odbornica.

Da uprava Glavnog grada revitalizuje tradicionalna mjesta, dodaje, svjedoči i nedavno potpisani Ugovor o realizaciji kapitalnog projekta koji se odnosi na izvođenje radova u okviru kompleksa Tamnica Jusovača. Ovaj projekat koji će biti realizovan u partnerstvu sa Vladom Crne Gore ukupne vrijednosti 1.950.000 eura će omogućiti internacionalno djelovanje, budući da će kompleks kao kreativni hab biti u mogućnosti da privuče i regionalne aktere kulturne i umjetničke scene i na taj način podstakne razvoj kulturnog turizma u Podgorici.

“Ovi i mnogi drugi projekti koji su trenutno u fazi realizacije najbolje svjedoče da Demokratska partija socijalista na čelu sa upravom Glavnog grada, kao i do sada, svoj rad dokazuje vizionarstvom i djelima, zarad interesa svih građana i građanki Podgorice”, zaključila je Aranitović.

Football news:

En-Nesiri is the 1st Sevilla player in 81 years to score a hat-trick in 2 consecutive La Liga home games
Real Madrid coach Bettoni about 4-1 with Alaves: A well-deserved win. Zidane is very happy with the game
Benzema is about 4:1 with alavesa: a Good game is important for confidence. After a tough week, Real Madrid are on the right track
Cheltenham scored against Man City after an out - in the best tradition of Rory Delap. Throw the ball to 30 meters helped the towel
Benzema has scored 15+ goals in 10 of his 12 seasons at Real Madrid
Ibrahimovic-Zapate: I've scored more goals than you've played in your career
Pep Guardiola: Foden should be a Photon, not de Bruyne. There is only one de Bruyne