Montenegro
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Atletski klub “Rudar” seniorski ekipni prvak Crne Gore!

Pogledajte i

Opština Pljevlja dobila je dva nova TEQ stola u cilju promovisanja TEQ sportova i zdravih …

Pljevaljske Novine Sport 42 Pregledi

Atletičari Rudara prvi put u istoriji postali su seniorski ekipni prvaci Crne Gore! Ovom titulom dokazali su da su ove godine najbolji klub u Crnoj Gori.

Nakon pionirske, juniorske, Rudaru je stigla seniorska titula.

Po izuzetno lošim vremenskim uslovima na stadionu Topolica u Baru, atletičari Rudara uspjeli su ono što nije uspjela nijedna dosadašnja generacija. Istina Rudar je imao vrhunske atletičare, učesnike Olimpijskih igara, učesnike Evropskih prvenstava ali trebalo je preko 3 decenije da se stvori tim koji će osvojiti ekipnu seniorsku titulu. Kada su se svi rezultati sabrali kapiten Emir Ćatović podigao je pobjednički pehar i tako pokazao koliko znači ovoj mladoj ekipi.

Do ove titule došli su Stefan Joksimović, Ognjen Marsenić, Nemanja Đurišić, Nikola Ćuzović, Bogdan Borović, Nemanja Džaković i čovjek koji je sve osvojio sa Rudarom Emir Ćatović.

Trener Budimir Jestrović najavio je da će Rudar i naredne sezone biti u samom vrhu crnogorske atletike.

Do kraja atletske sezone Rudar očekuje takmičenje za mlađe juniore u Pljevljima i seniorsko pojedinačno prvenstvo u Baru, a pomoć koju je klub dobio od Rudnika uglja zahvaljujući predsjedniku odbora direktora Dušan Janjušević govori da uspješne klubove prate uspješne firme.