Montenegro

Avganistan: Zamjenik ministra preživio atentat

Zamjenik ministra zdravlja Avganistana Vahid Madžro danas je nepovrijeđen preživio pokušaj atentata, izvjestio je londonski Gardijan.

Pokušaj atentata se desio u jednom od najgorih kriznih dana u Avganistanu, dok sukobi i nasilje bjesne širom zemlje.

Zamjenik ministra zdravlja išao je da obiđe udaljene avganistanske provincije kako bi se uvjerio da je medicinska pomoć dostupna svakome kome je potrebna, ali pri povratku, na ulazu u Kabul, jedan naoružani napadač otvorio je vatru na njegovo vozilo.

“Ja sam ljekar, nemam ni vojne ni političke ciljeve, ne putujem sa obezbjeđenjem i ne znam ko me je napao”, izjavio je zamjenik ministra zdravstva po povratku u Kabul.

On je upozorio svoje sunarodnike na katastrofu širenja korona virusa, apelovao na njih da ne izlaze iz kuća tokom završnih proslava Ramazana i istakao da postoje samo dvije opcije – ostati kod kuće i sačuvati sebe i svoje bližnje, ili prekršiti pravilo zabrane socijalnih kontakata i ugroziti i sebe i svoju okolinu.

Football news:

President of Brescia on the restart of Serie A: a Crazy decision. It is dangerous to resume the tournament by playing three matches in a week
Sandro Rosel: Neymar is the best player in the world after Messi. I would try to sign him to Barca
The next season of La Liga wants to start on September 12
In Austria, the club was stripped of 6 points for violating the training Protocol. This may deprive him of the championship
Matches of the 1/4 final of the FA Cup will be held on June 27-28, the final – on August 1
Jamie Carragher: Manchester City are the Champions League favourites. Liverpool relegated, Barcelona is not the same
Barcelona agreed with Lautaro's agents on a salary of 12 million euros