Montenegro

Bečić: Pivljani su herojski i ratnički narod, o čemu svjedoči sjećanje na Baja Pivljanina

Lider koalicije “Mir je naša nacija” Aleksa Bečić čestitao je danas Dan opštine Plužine.

“Plužine i Piva predstavljaju jedno od onih mjesta u Crnoj Gori zbog kojih se s razlogom kaže da smo zemlja sa najviše istorije po glavi stanovnika”, kazao je Bečić.

Pivljani su znali, kada je to trebalo, biti ratnički i herojski opredijeljen narod, o čemu svjedoči i snažno kolektivno sjećanje na Baja Pivljanina, ali i na sve borce kojih se, kako ističe, sjećamo proslavljajući datum oslobođenja kao Dan opštine Plužine.

“Danas, u mirnodopskim okolnostima, snažnu nekada herojsku energiju koja je imanentna ljudima u ovom kraju, potrebno je usmjeriti ka stvaranju i razvoju Plužina, u čemu Pivljanke i Pivljani u prirodnim osobenostima svog kraja imaju trajnog saveznika. U želji da bogati prirodni, privredni, poljoprivredni i turistički potencijali Plužina budu u funkciji kvalitetnijeg života ljudi na prostoru cijele Pive, još jednom, srdačno, čestitam Dan opštine Plužine”, naveo je Bečić u čestitci.

Football news:

Karl-Heinz Rummenigge: Bayern can be proud of the quadrupole
Atletico are confident that The party will stay. The club is ready to rent Torreira from Arsenal in the event of Herrera's departure
Jesus Navas Pro 1:2 with Bayern: Equal game, just not our night
Klopp on Jones' double: I'm sure we'll be happy with it
Khedira will terminate his contract with Juve next week. The club may sell Douglas Costa
Koloskov about Rostov's departure from the Europa League: Maccabi was playing football, and our guys were shooting somewhere, some chaos
Thomas Muller: As expected, Sevilla was a tough opponent