Montenegro

Bečić: Skupština će raditi na poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom – 3. decembra, predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se danas sa predstavnicima NVO posvećenim zaštiti prava osoba sa invaliditetom, Marinom Vujačić Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore, Goranom Macanovićem, Savez slijepih i Milisavom Koraćem, Savez udruženja roditelja djece i omladine sa teškoćama u razvoju „Naša inicijativa“, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Konstatujući složen položaj osoba sa invaliditetom u crnogorskom društvu, predsjednik Bečić izrazio je spremnost da novi skupštinski saziv, kroz zakonodavne i nadzorne aktivnosti, pruži doprinos unapređenju položaja OSI. Osvrnuvši se na dosadašnju konstruktivnu saradnju Parlamenta sa navedenim nevladinim organizacijama, on je izrazio otvorenost za nastavak i intenziviranje saradnje na nivou nadležnih skupštinskih radnih tijela.

Sastanak je bio prilika za razgovor o položaju osoba sa invaliditetom, kao i o poteškoćama sa kojima se suočavaju u ostvarivanju svojih prava. U tom kontekstu, predsjednik Bečić naveo je da je u cilju olakšanog boravka licima sa invaliditetom u Plenarnoj sali Skupštine Crne Gore, pored pristupne rampe, obezbijeđeno i mjesto sa kojeg se moguće direktno obratiti.

Sagovornici su upoznali predsjednika sa aktuelnim projektima, izrazivši očekivanje da će Skupština Crne Gore nastaviti sa aktivnostima na stvaranju pretpostavki, koje će u potpunosti omogućiti nesmetane uslove za kretanje i rad osoba sa invaliditetom, zaključuje se u saopštenju.

Football news:

Mueller congratulated Brady, who reached his 10th Super Bowl at the age of 43: You are a hero and an inspiration!
Neville compared Liverpool to Coventry after Manchester United's win. Probably because of the color of the uniform
Vladimir Gazzaev held the first training session with Siena
Alessandro Costacurta: Inter are the favourites for both the Milan derby and the Scudetto
The Valencia player tested positive for antigens. Yesterday was a match with Atletico
Tottenham topped the rating of the most eco-friendly clubs in the Premier League. Manchester United, Arsenal, Brighton and Man City-in the top 5, Liverpool-7th
Manchester United and Liverpool put on a show in the cup. The sponsor of the entertainment is the bold positions of Trent and Rashford (United have better realized this advantage)