Montenegro

Bokan tvrdi da nema veze sa optužbama, bio kući sa djecom

Osnovna tužiteljka podgoričkog tužilaštva Maja Knežević odredila je zadržavanje do 72 sata Luki Bokanu (40) osumnjičenom za podmetanje požara i bacanje bombe u lokalu “Bahus” u Podgorici u noći između 18. i 19. novembra.

Kako je za Dnevne novine saopštio njegov branilac advokat Damir Lekić, Bokan je pred tužiteljkom negirao krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

“Predmetne večeri bio je kući sa svojom djecom i to se može dokazati na osnovu snimaka nadzornih kamera koje se nalaze u ulazu zgrade u kojoj stanuje, kao i nadzorne kamere koju je lično postavio iznad ulaznih vrata stana. Odbrana je predložila da se odmah pribave snimci sa nadzornih kamera kako bi se dokazalo da moj klijent nema ništa sa predmetnim događajem. Jedini dokaz protiv mog klijenta je izjava izvjesne osobe na osnovu koje je policija bazirala sumnju”, zaključio je Lekić.

Podsjećamo, podgorička policija uhapsila je prekjuče podne Bokana zbog sumnje da je jedna od osoba koje su učestvovale u aktiviranju eksplozivne naprave na ugostiteljski objekat “Bahus” koje se nalazi u Ulici serdara Jola Piletića u Podgorici, čiji je vlasnik bezbjednosno interesantno lice Borislav Dvoržnjak iz Berana.

Iz policije su ranije kazali da su dva nepoznata izvršioca dva sata iza ponoći 19. novembra pješke došla sa zadnje strane restorana “Bahus” i čekićem slomila jedno prozorsko staklo, polila benzinom prostor i zapalila zavjesu.

Brzom reakcijom Vatrogasne jedinice i policije požar je lokalizovan i spriječeno je širenje vatre u lokalu.

Tokom uviđaja policija je pronašla predmete koji potiču od izvršilaca, a koji su korišćeni u izvršenju ovog krivičnog djela.

“U noći između 18. i 19. novembra oko 02.00 časa poslije ponoći dva tada nepoznata lica su nakon što su nasilno razbili staklo, podmetnuli požar na ugostiteljskom objektu “Bahus”, te su nakon toga i aktivirali ručnu bombu u unutrašnjost ovog objekta. Sa užeg i šireg lica mjesta izuzeti su tragovi koji su poslati na vještačenje. Policija je sprovela opsežne operativne aktivnosti na terenu i identifikovala izvršioca ovog krivičnog djela, bezbjednosno interesantno lice Lukau Bokana (40) iz Podgorice”, saopštili su iz policije.

Osim toga, sprovodeći dalje policijsko-tužilačke aktivnosti juče su izvršeni pretresi na dvije lokacije koje koriste bezbjednosno interesantna lica Bokan i Marko Milutinović kod kojeg je pronađena određena količina opojne droge heroin, kese za pakovanje za ove opojne droge, vaga za precizno mjerenje, 44 komada različitih vrsta tableta sa liste opojnih droga, 11 ključeva od različitih vozila, dva sredstva komunikacije, pištolj nepoznate marke, kao i galon za tečnost, za koji se sumnja da je korišten prilikom izvršenja krivičnog djela.

Football news:

In the clinic, the salary is 25 thousand. This is a disaster. Doctor Shinnik's vacation: for 6 hours a day, he drove doctors to patients so that they did not walk
The Real Madrid management trusts Zidane and will give him time to correct the situation (Goal)
Milan defender Conti has moved to Parma on loan with a mandatory buyout for 7 million euros
UEFA on the Euro in one country: Each city will have its own scenario
FIFA and UEFA will ban Super League clubs from participating in tournaments under their own auspices
Mikel Arteta: Ozil has done a lot for Arsenal, but I want to steer the team in a different direction
Gladbach forward Embolo escaped from an illegal party through a window to the roof and hid in a nearby apartment