Montenegro

Čekaju se rezultati testiranja za 152 osobe na Cetinju, zbog nepoštovanja samoizolacije tri prijave

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje Prijestonice Cetinje razmatrao je danas, na elektronskoj sjednici, epidemiološku situaciju u gradu u svijetlu poštovanja mjera i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela i Instituta za javno zdravlje, ali i činjenice da se nalazi čekaju za još 152 testirane osobe.

“Kovid timovi Doma zdravlja Cetinje su od 19. do 25. oktobra testirali 175 osoba, od čega su njih 23 bile negativne, dok se za ostale čekaju rezultati. Kovid ambulanta obavila je ukupno 253 pregleda u toku prethodne sedmice”, saopšteno je iz Prijestonice.

Zajednički inspekcijski tim, kojeg čine službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, Uprave za inspekcijske poslove i Komunalne policije, izvršio je kontrolu i obilazak 12 trgovinskih i 72  ugostiteljska objekta, kao i kontrolu 206 lica u samoizolaciji.

“Zbog nepoštovanja mjere samoizolacije podnesene su tri krivične prijave i izdato jedno upozorenje”, ističe se u saopštenju.

Ocijenjeno je da su građani i privredna preduzeća u visokom stepenu poštovali preporučene mjere, te da bi ukoliko ne dođe do pogoršanja epidemiološke situacije do kraja sedmice mogla biti otvorena gradska pijaca.

Saopšteno je i da će biti nastavljena preventivna dezinfekcija pojedinih javnih površina u skladu sa procjenom Opštinskog tima i vremenskim uslovima.

Opštinski tim pozvao je građane da prijavljuju kršenja privremenih mjera NKT i Instituta za javno zdravlje pozivom na broj Operativnog centra Komunalne policije 067 610 593.

Football news:

Pape Bouba Diop, the author of Senegal's goal against France at the 2002 world Cup, has died. He was 42 years old
Langle injured his ankle in Barca's game with Osasuna. 21-year-old Minghesa is the only Central defender without injuries
De Gea injured his leg when he hit the post. He can return to the game against PSG on Wednesday
Cavani was the second to score 3 (2+1) points for Manchester United, coming on as a substitute in the Premier League. Solskjaer did poker in 1999
Antoine Griezmann: Barcelona want to be Champions. The path will not be easy
Bruno scored 25 (15+10) points in the first 23 games in the Premier League. Best League result alongside Cole and Phillips
Cavani has scored 253 goals in the top 5 of the Europa League since making his Serie A debut in 2007. Only Messi and Ronaldo have more in that time