Montenegro

Crno na bijelo: Prva Etiopljanka u istoriji parlamentarnog života zbunila DIK i MUP

Državna izborna komisija potvrdila je danas izbornu listu koalicije Crno na bijelo koju čine Građanski pokret URA, Savez građana CIVIS, Stranka prave i pomirenje i nezavisni intelektualci. Iz ove koalicije reagovali su i na navode koji su se danas pojavili u medijima oko njihovih prikupljenih potpisa.

“Ponosni smo na činjenicu da naša koalicija pomjera granice. Prvi smo u istoriji parlamentarnog života Crne Gore na čijoj se listi nalazi rođena Etiopljanka, Kasech Adamu Sekulović, koja već više od 30 godina živi u Crnoj Gori. Upravo je njeno ime izazvalo zabunu MUP-a, čiji registri nisu usklađeni sa registrima DIK-a i gdje nadležni nisu mogli da razluče šta je ime a šta prezime naše drage koleginice”, navodi se u saopštenju koalicije.

Crno na bijelo, kako su kazali, i na ovaj način pomjera granice u Crnoj Gori i nadaju se da će ovakve stvari postati normalnost pri čemu će se MUP i DIK vremenom navići na različita imena u odnosu na ona sa kojima se susreću u svakodnevnom radu.

Oni su se osvrnuli i na današnje medijske navode oko tzv. duplih potpisa.

“Zbog pune istine želimo naglasiti da DIK ni u jednom trenutku nije problematizovala prikupljene potpise naše koalicije. Kako je lista potvrđena jasno je da su policijski spinovi oko tzv. duplih potpisa bili netačni. Jeftin pokušaj udara na koaliciju Crno na bijelo nam je zapravo dao samo dodatnu reklamu i vjetar u leđa da nastavimo našu borbu za promjene i za bolju i drugačiju Crnu Goru. Za nas različitosti predstavljaju naše najveće bogatstvo jer mi svakog dana živimo građansku Crnu Goru”, zaključuju iz koalicije Crno na bijelo.

Football news:

What kind of goalkeeper did Chelsea take? Edouard Mendy was out of work 6 years ago, impressed the Czech and will replace Kepu
Solskjaer on Manchester United signing only van de Beek: You show disrespect to Donny, he's a top player
Milan want to sign striker Bude-Glimt Hauge. He scored them in the Europa League on Thursday
Rivaldo: Barcelona will not be easy without Suarez's goals
Munir from Seville was forced by FIFA to rewrite the rules. Now players can change the national team
Lampard will talk to Kepa and Caballero after signing Mendy
Ralf Rangnick: Havertz - Cruyff of the present day. I don't see any weaknesses in his game