Montenegro

Crnogorska kuhinja predstavljena na festivalu Food Planet u Vojvodini

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Ambasada Crne Gore u Srbiji učestvovali su na četvrtom festivalu nacionalnih kuhinja Food Planet koji je održan od 10. do 20. oktobra u Novom Sadu.

Posjetioci festivala su imali priliku da se na crnogorskom štandu upoznaju sa dijelom gastronomske ponude destinacije kroz degustaciju tradicionalne crnogorske hrane i pića. Među kulinarskim specijalitetima na štandu bili su kačamak, priganice, sir, med, njeguški pršut i drugo, a trpezu su obogatila i crnogorska vina kompanije 13. jul Plantaže i durmitorska izvorska voda Diva.

“Predstavljanju crnogorske turističke ponude na festivalu Food Planet u Novom Sadu prisustvovao je Ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević koji je pozdravio prisutne, a nakon toga publici se obratio pjesnik Ljubiša Vojinović, kao i predstavnik Udruženja Crnogoraca Novog Sada Stanko Popović. Nakon pozdravnih govora, upriličen je i bogat kulturno umjetnički program, a nastupali su pjevačka grupa KUD Svetozar Marković iz Novog Sada koja je predstavila crnogorski folklor, prvakinja u recitovanju Milica Radović sa Cetinja koja je recitovala
crnogorsku poeziju, a potom i Filip Đukanović koji je za publiku izveo nekoliko pjesama poznatog crnogorskog kantautora Miladina Šobića“, saopšteno je iz NTO.

Međunarodni festival nacionalnih kuhinja Food Planet ima za cilj predstavljanje jedinstvenog spektra gastro iskustava, hrane i pića iz cijelog svijeta, a svoju kuhinju, kulturu i tradiciju, pored Crne Gore, predstavile su i Danska, Srbija, Finska, Izrael, Indija, Meksiko, Italija, Indonezija i Jermenija.

Football news:

Zidane called soboslai and wants To see him at Real Madrid in January
Pep on the 700th match of his career: I Didn't expect it to be so much. I'll spend another 700 and finish!
Kamwenge became a client of agent Bale
Mourinho on coaching career: 20 years ago, only ex-players were taken into account. Not now, and this is my legacy
Balotelli is close to a move to Vasco da Gama. He was offered 2.5 million euros a year
Van Dijk - best Central defender of 2020, Trent-right, Robertson-left (ESPN)
Massimiliano Allegri: Ronaldo is a top player in terms of mentality. He has a new goal every year