Montenegro

Ćulafić: Glavni grad pokazuje da cijeni potencijal mladih ljudi, njihov rad i uspjehe tokom studija

Usvajanjem odluke u Gradskom parlamentu ustanovljena je stipendija Glavnog grada za studente završnih godina na univerzitetima u Crnoj Gori i inostranstvu. Kao nastavak aktivnosti po tom pitanju Sekretarijat za kulturu i sport nedavno je raspisao konkurs za dodjelu ukupno 15 stipendija i to 10 stipendija studentima za studije u Crnoj Gori i pet stipendija studentima za studije u inostranstvu za studente sa prosječnom ocjenom 9.50 i većom, kazao je Stefan Ćulafić, odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada.

“Na ovaj način Glavni grad nedvosmisleno pokazuje da cijeni potencijal mladih ljudi, njihov rad i uspjehe ostvarene tokom studija. Dodjelom stipendija Glavni grad će motivisati najbolje studente koji se školuju za zanimanja deficitarna u gradskim institucijama i pružiti im priliku da znanje koje su stekli na univerzitetima u zemlji i inostranstvu valorizuju i primijene kroz konkretan rad, pripavnički staž, u organima i službama Glavnog grada. Uspješnim mladim ljudima se omogućava da preuzmu odgovornost i daju konkretan doprinos u uspostavljanju i ostvarivanju strateških ciljeva razvoja svog grada”, kazao je Ćulafić.

Kako je dodao, uprava Glavnog grada još jednom dokazuje da ima poseban senzibilitet za mlade ljude, te da je svjesna da njihovo znanje, sposobnosti i vještine predstavljaju ključni faktor razvoja našeg društva.

“Jačanjem kadrovske strukture mladi će doprinijeti još snažnijem, sveobuhvatnijem razvoju našeg grada i nastaviti da vrijedno i marljivo rade kako bi Podgoricu pozicionirali tamo gdje i pripada, na mapu glavnih gradova država članica Evropske unij”, zaključio je Ćulafić.

Football news:

Wolves forward Jimenez was carried off on a stretcher after a head-to-head collision with David Luiz
Georges Jesus: Maradona had a passion for the game. Ronaldo has it to some extent, Messi does not
Donnarumma on the contract: no Problem. I want to stay in Milan for a long time
Mourinho on 0:0 with Chelsea: if anyone should have won, it was Tottenham. The players in the dressing room are not happy and it's fantastic
Lampard on 0:0 with Tottenham: Chelsea did enough to win. I'm glad we didn't miss out
Pape Bouba Diop, the author of Senegal's goal against France at the 2002 world Cup, has died. He was 42 years old
Langle injured his ankle in Barca's game with Osasuna. 21-year-old Minghesa is the only Central defender without injuries