Montenegro
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Danas donose odluku o Danu opštine Pljevlja: Vladajuća većina na prvoj provjeri

Na jučerašnjoj sjednici Odbora za statut i propise odbornici Pokreta URA, Evropa sad i DPS-a glasali su protiv predloga da dan opštine bude 27. oktobar

Na juče održanoj sjednici Odbora za statut i propise Skupštine opštine Pljevlja protiv predloženih izmjena Statuta i predloga da 27. oktobar bude dan opštine, glasali su predstavnici Demokratske partije socijalista, Pokreta Evropa sad i Građanskog pokreta URA. Za predložene izmjene glasali su predstavnici Pokreta za Pljevlja i Nove srpske demokratije. Sjednica lokalnog parlamenta zakazan je za danas i na njoj će odbornici raspravljati i o tome dali da dan opštine bude kao dosad 20. novembar ili da bude 27. oktobar kada Pljevlja proslavljaju zaštitnicu grada Svetu Petku. Tako da će se vladajuća većina u SO Pljevlja naći i na prvoj značajnijoj provjeri.

– Tokom sjednice nije bilo nekih ozbiljnijih primjedbi ali je većina glasala protiv – kazao je za „Dan“ Božidar Bajić,predsjednik Odbora za statut i propise.

On je pojasnio da će odbornici lokalnog parlamenta, pošto predlog nije prošao na sjednici Odbora za statut i propise, prvo glasati da li će se ovaj predlog naći na dnevnom redu današnje sjednice Skupštine opštine.

Odbornici će se bez rasprave izjasniti da li prihvataju da se predložene izmjene i dopune nađu u dnevnom redu. Na taj način na današnjoj sjednici nije zaustavljeno odlučivanje po predloženim izmjenama statuta, odnosno Dana opštine- kazao je Bajić.

U pljevaljskom parlamentu trenutno sjede 34 odbornika. Deset odbornika ima Nova srpska demokratija, osam DPS, po četiri odbornika Demokrata i Pokreta Evropa sad, a po dva odbornika Pokret za Pljevlja i Demokratske narodna partija. Po jednog odbornika ima Socijalistička narodna partija, Pokret URA, Ujedinjena Crna Gora i Bošnjačka stranka. Vladajuću većinu čini 25 odbornika Nove, DNP-a, SNP-a, Pokreta URA, Demokrata, Ujedinjene Crne Gore, Pokreta za Pljevlja i Pokreta Evropa sad. Iz Nove srpske demokratije i DNP-a su još u predizbornoj kampanji obećali da će Dan opštine biti 27.oktobar, odnosno praznik Svete Petke.Jedan broj odbornika iz vladajuće većine zajedno sa odbornicima DPS-a i Bošnjačke stranke protivi se tom i insistira da Dan opštine i dalje bude 20. novembar, kada su partizanske jedinice 1944. godine oslobodile Pljevlja.

Na današnjoj sjednici lokalnog parlamenta naći će se ukupno osam predloga, među kojima i predlog odluke o pomoći porodicama sa djecom. Pomenutom odlukom sva maloljetna djeca dobiće naknadu od 30 eura, koliko iznosi i dječiji dodatak koji se daje iz državne kase.

Izvor-dan