Montenegro

Dobar ritam Crnogorki

U specifičnom formatu odigrana je prva runda Evrokupa za košarkašice, kojaje umjesto standardnih termina organizovana turnirski. Već sada su poznati učesnici osmine finala Evrokupa, a tri ekipe u kojima nastupaju naše reprezentativke uspjele su da izbore prolaz u eliminacionu fazu.

Među 16 najboljih su izraelska Ramla, u kojoj odnedavno igra Božica Mujović, Sepsi iz Rumunije u kojem je i dalje Novljanka Jovana Pašić, a prolaz je ostvarila i ekipa Elazinga iz Turske u kojoj je pred start ove faze stigla Jelena Dubljević.

Ramla je odigrala dva meča, ostvarila dvije pobjede, a Mujović je odigrala ukupno 42 minuta, postigla sedam poena (uz šut iz igre 9/2), a u statistici ima pet skokova, tri asistencije i dvije ukradene lopte.

Tri meča odigrao je Sepsi ostvario dvije pobjede i poraz, a Pašić je odigrala ukupno 98 minuta za tri utakmice i postigla 34 poena (iz igre 21/11), imala 14 uhvaćenih lopti, uz pet ukradenih lopti i dvije asistencije.

Tri pobjede u tri meča ostvarila je turska ekipa u kojoj nastupa Jelena Dubljević, a Nikšićanka je u svim mečevima ukupno na parketu provela 114 minuta. Dubljević je postigla 53 poena (šut iz igre 53/22), uz 31 skok, 16 asistencija i dvije ukradene lopte.

Evrokup nastavlja se utakmicama osmine finala, koje su na programu 16. marta.

Football news:

Dzyuba supported Pyotr Yan on the eve of the fight with Sterling at UFC 259
Simeone on the title race: They said that Real Madrid and Barca have no chance, but look where they are now
Willian made an assist in Arsenal's third match in a row
The March matches of the South American selection of the 2022 World Cup can take place in a bubble in a European city
Zidane on Benzema before the derby: We won't take any chances. Those who are 100% ready will play
Can you guess a coach based on his career as a player? It's easy with Zidane - but with Flick and Gasperini?
Zidane is categorically against Bale's return to Real Madrid (Defensa Central)