Montenegro

Dobila otkaz jer nije mogla utišati djecu tokom poslovnih razgovora

Dris Volas, mama blogerka i zaposlena žena, počela je da radi od kuće sredinom marta zbog epidemije korona virusa. Uz dvoje djece to nije uvijek bilo jednostavno.

Brinula je o četvorogodišnjoj ćerki Dani i jednogodišnjem sinu Dilanu i pokušavala pomoći šefu oko postojećih klijenata.

Zbog prirode posla, puno je vremena provodila na telefonu, ali djecu nije uvijek mogla utišati. Na kraju je to dovelo do otkaza.

“Taj period je bio jako stresan. Očekivanja su bila nerealna, gomila e-mailova, telefonski pozivi…Osjećala sam pritisak, a djeca su tražila pažnju. Stalno su čekali da nešto dovršim i posvetim im se. Srce mi se slomilo”, pojasnila je.

Njeni klijenti nisu željeli da čuju buku djece pa su se požalili šefu da je to neprofesionalno.

“Počela sam da smirujem situaciju, mijenjala djeci navike, djeca su bila gladna i nestrpljiva, a meni su se postavljali rokovi”, prisjetila se.

Situacija je eskalirala u maju kad joj je šef rekao da zaključa djecu u sobu i pronađe rješenje za taj problem. Ali, na kraju je dobila otkaz.

“Osjećam da su me izdali, jer sam pokušavala uskladiti majčinstvo i posao, a u tome nisam uspjela”, zaključila je u objavi koju je podijelila s više od 60.000 pratilaca koji su joj dali podršku i podijelili slična vlastita iskustva kako bi je utješili.

Football news:

Liverpool are close to buying a defender for Olympiakos Tsimikas. Medical check-up-this week
Barcelona intends to sign Bernardo Silva. City can get Semeda
Real are planning to buy Dybala and are ready to include Kroos or ISCO in the deal (Sport Mediaset)
Conte about Inter before the 1/4 Europa League: we Continue to progress, we become stronger
Piontek is Interesting to Fiorentina. Herta wants just over 20 million euros
Barzagli or Grosso will replace Pirlo in Juventus U23
Daudov about Akhmat: I am Sure that the team will Interact better with each new game