Montenegro

DPS još bez odluke ko će zamijeniti Stanišića i Aprcovića

Mjesta predsjednika dva skupštinska odbora za bezbjednost i odbranu, kao i politički sistem, pravosuđe i upravu, uskoro će biti upražnjena, ali poslanički klub DPS će, najvjerovatnije, odluku o kandidatima za ta mjesta donijeti na kraju ovoga ili početkom jesenjeg zasijedanja.

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Obrad Mišo Stanišić podnijeće ostavku na to mjesto zbog preuzimanja dužnosti ambasadora u Sarajevu, dok će Zeljko Aprcović napustiti čelnu funkciju u Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu jer je izabran za predsjednika opštine Kotor.

Pobjeda nezvanično saznaje da bi u “igri za predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu mogli biti Milorad Vuletić ili Branko Čavor iz DPS-a. Članovi tog tijela iz DPS-a, osim Vuletića i Čavoravsu i Miodrag Vuković, Marta Šćepanović i Luiđ Škrelja, koji već predsjedavaju određenim skupštinskim odborima. Vuković predsjedava Ustavnim, Šćepanović Zakonodavnim, a Škrelja Administrativnim odborom. Ukoliko DPS bude za predsjednika Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu birala svog predstavnika iz tog tijela, moći će da bira između Miloša Nikolića, Danijela Zivkovića, Marije Ćatović i Jovanke Laličić. Osim njih članovi su i Andrija Nikolić koji već predsjedava Odborom za međunarodne odnose i iseljenike, kao i Radule Novović koji vodi Odbor za prosvjetu, nauku, kulturu i sport.

Football news:

Pep Guardiola: I would have stayed at Manchester City and in League 2
Manchester United is ready to sell Alexis, Lingard, Smalling, Dalot, Jones and Rojo
Frank Lampard: I expect more from Chelsea, but now the result is most important
Atalanta does not lose 15 matches in a row – 13 wins and 2 draws
Lorient threw one newcomer off a plane and sent another under the water-all for the sake of presentations on social networks
Pasalic scored a hat-trick in the match against Brescia. Atalanta smashes the opponent 6:1
Rummenigge on Ribery: Hennessy was like a second father to him, and I was like a second mother