Montenegro
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

DPS: Sveštenstvo SPC da ne narušava sekularnost Crne Gore miješanjem u poslove koji nijesu u njegovoj nadležnosti

Pogledajte i

Na jučerašnjoj sjednici Odbora za statut i propise odbornici Pokreta URA, Evropa sad i DPS-a …

Pljevaljske Novine Politika 33 Pregledi

Nakon što je episkop mileševski SPC Atanasije pozvao odbornike u Pljevljima da sjutra glasaju za izmjenu datuma dana te opštine, reagovali su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

– Nakon što je pokušao da kadrira u energetskom sektoru, nastojeći da protivzakonito zadrži Milana Lekića na čelu RU Pljevlja, pa mu to ipak nije uspjelo, episkop SPC, Atanasije, bi sad da mijenja dan ove opštine?! Pismo u kojem visoki sveštenik SPC traži od odbornika da izglasaju Sv. Petku za Dan opštine Pljevlja, skandalozno je ne samo zato što je nekome palo na pamet da mijenja dan opštine koji se decenijama slavi u čast datuma kada su Pljevlja oslobođena od fašističkog okupatora, već i zato što je nezabilježeno da je neka vjerska zajednica nametala lokalnoj samoupravi, koji dan treba da slave – istakli su iz DPS-a.

Oni su pozvali sve odbornike u pljevaljskom parlamentu da se drže zakona i Ustava, te da imaju u vidu da su Pljevlja opština u kojoj žive ljudi različitih etničkih i vjerskih opredjeljenja.

Takođe pozivamo sveštenstvo SPC, da ne narušava sekularnost Crne Gore svojim miješanjem u poslove koji nijesu u njegovoj nadležnosti – zaključili su u saopštenju.