Montenegro

Đukanović predsjednik DPS-a, Damjanović, Vuković, Eraković i Dizdarević potpredsjednici

Na današnjem Kongresu DPS-a za predsjednika partije izabran je dosadašnji lider Milo Đukanović, a za potpredsjednike Sanja Damjanović, Ivan Vuković, Jevto Eraković i Abaz Dizdarević.

<<<Đukanović: DPS pokazao da državu voli više od vlasti, borićemo se još srčanije za evropsku Crnu Goru<<<

“Sve vanredne okolnosti dovele su do vanrednog Kongresa. Zarovoljan sam radom partije na današnji dan. Prilika da se podsjete na rezultate DPS-a, ali i da se ozbiljno porazgovara o slabostima i greškama koje su dovele DPS do ove pozicije, da DPS bude u opoziciji”, rekao je nakon današnjeg Kongresa predsjenik partije i Crne Gore Milo Đukanović.

Kazao je da su na Kongresu partije razgovarali o izazovima da kojima se suočava Crna Gora.

“Mi smo vodeća politička sngaa koja je obnavljala nezavisnu Crnu Goru, izvela je na pravi kolosjek. Vrijednosti za koje smo se opredijelili se ne dostižu lako. Važno je da DPS nastavlja borbu za vijednosti kao što su građanska država i da se odupre nacionalističkim napadima. Naš cilj je Crna Gora u porodici ujedinjene Evrope i evropskim kvalitetom života”, poručio je on.

Otvoreno su, kako naglašava, razgovarali i predložili promjene u personalnom sastavu vrha stranke koje treba da obrzbijede novo lice DPS-a.

“Napravili smo kadrovski zahvat koji uliva povjerenje. Time ćemo dobiti direktan energetski impuls ljudi koji žele da se dokazuju. Zadovoljan sastavom Glavnog odbora”, kazao je Đukanović novinarima nakon Kongresa.

<<<Nove funkcije za Markovića i Boškovića<<<

Poručio je da je cilj da DPS u bliskoj budućnosti zauzme mjesto koje mu pripada.

Odgovarajući na novinarsko pitanje da li bivšeg premijera i bivšeg zamjenika DPS-a Duška Markovića vidi kao glavnog krivca za izborni rezultat Đukanović je rekao da jedan dio javnosti stalno pokušava da se osvježi ideja da postojk sukob u vrhu DPS-a.

“Kad se to ponavlja stiče se utisak da se to želi. Jedan dio javnostiželi slabljenje DPS-a da se otvori put za neke druge političke igrače. Moram razočarati one koji su razočarani kadrovskim promjenama u DPS-u”, naglasio je Đukanović.

M.D.

Football news:

Thierry Henry: Do I want to lead Arsenal? Yes. Do I want to mow the lawn at the Emirates? Yes. I am a fan of the club, and this is all utopia
Jose Mourinho: Bale had psychological scars after a couple of seasons with constant injuries
Andrea Pirlo: Juventus have everything to pass Porto, but we will not underestimate it
Pep about the championship: City need 6-7 wins. The opponents need to win everything and wait for our failures
UEFA suspended the referee of the PSG - Istanbul match until the end of the season for inappropriate behavior. The UEFA Control, Ethics and Disciplinary Committee (CEDB) has decided to sanction the referees who worked at the Champions League match between PSG and Istanbul on December 8
The Liverpool management considers the question of Klopp's resignation absurd. He retains full support
Jurgen Klopp: Liverpool will benefit from the Champions League, I hope. Let's go through Leipzig - we can become more confident