Montenegro

Duško i povratak pravih ratnika

Duško Ivanovićje pokazao da njegov rigorozan metod i koncept shvatanja ozbiljne ratničke košarke i dalje ima validnost na vrhunskoj košarkaškoj sceni.

To je komentar Karlosa Pereza de Arilućee, kolumniste lista El Koreo, nakon što je Crnogorac osvojio titulu prvaka Španije sa Baskonijom, svoju treću u tri mandata na klupi tog evroligaša.

Tekst prati i interesantna karikatura, na kojoj su simboli Baskonije i Ivanović sa mačem u rukama, na čijem sječivu piše ,,Caracter Baskonia”. Vrlo je jasno, da je taj kvalitet mentalne snage nesalomivih takmičara ono ključno što je naš slavni trener donio šampionskoj ekipi.

Za sada, Ivanovićev ugovor u Baskoniji produžen je za jednu sezonu, do ljeta 2021. godine. Međutim, predsjednik kluba Hozean Kereheta vidi Bjelopoljca kao ključnu figuru dugoročnih planova.

“Volio bih da sa nama Duško ostane mnogo, mnogo godina. To nema veze sa ovim osvajanjem titule. Krajem aprila još sam javno govorio da bih volio da Ivanović ostane i vodi naš tim u budućnosti. Tada sam rekao da sam uvjeren da ćemo nastaviti saradnju bez bilo kakvih problema. Takav odnos povjerenja smo izgradili”, rekao je Kereheta.

Na ovaj način, Duško će započeti svoju 11. sezonu na klupi Baskonije, u tri mandata. Ukupno je njegova ekipa u tom periodu igrala 13 finala i osvojila sedam trofeja.

Football news:

Coach Of Brentford: We went from a mid-level team to the third team of the season. This is an incredible achievement
Burnley are not going to sell Tarkowski for less than 50 million pounds
Lester wants to rent Trincou at Barca with the obligation of ransom for 50 million pounds
Scott Parker: Fulham have a lot to progress. And I am happy about it
Manchester United are threatening to pull out of negotiations for Sancho if Borussia do not reduce the price from 120 million euros
Cesc about Casillas: You are a mirror to look into
Lone mascots are another symbol of the year