Montenegro
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

EPCG i Đukanović novčano kažnjeni zbog popusta za penzionere i nezaposlene

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) i predsjednik Odbora direktora te kompanije Milutin Đukanović kao odgovorno lice u firmi, novčano su kažnjeni sa 5.000 odnosno 500 eura, zbog odluke o odobravanju popusta na račune za utrošenu električnu energiju penzionerima sa penzijom nižom od 222 eura i nezaposlenim licima sa evidencije Zavoda za zapošljavanje Crne Gore. EPCG najavila je žalbu pred Višim sudom.

EPCG EPCG (Foto: RTCG)

„Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšić javno izražava nezadovoljstvo presudom Suda za prekršaje, prema kojoj su naša kompanija i predsjednik Odbora direktora, Milutin Đukanović, krivi zato što su 18. maja 2021. godine donijeli odluku o odobravanju popusta na račune za utrošenu električnu energiju penzionerima sa penzijom nižom od 222,00 evra i nezaposlenim licima sa evidencije Zavoda za zapošljavanje Crne Gore“, saopšteno je iz EPCG.

Dodaju da su kompanija kao i  predsjednik Odbora direktora, Milutin Đukanović, krivi zato što su 18. maja 2021. godine donijeli odluku o odobravanju popusta na račune za utrošenu električnu energiju penzionerima sa penzijom nižom od 222,00 eura i nezaposlenim licima sa evidencije Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

 „Naznačenom presudom, EPCG je dužna da, kao okrivljeno pravno lice, plati kaznu u iznosu od 5.000,00 eura, a predsjednik Odbora direktora, kao odgovorno lice u kompaniji, u iznosu od 500,00 eura“, navodi se u saopštenju.

 Ocijenili su da je stav poslovodstva EPCG da ovakvo rješenje Suda za prekršaje, kao nezakonito, ne može opstati u našem pravnom sistem.

 „A – bez namjere da prejudiciramo ishod – vjerujemo da će takvu ocjenu dati i Viši sud u postupku po žalbi naše kompanije“, saopšteno je iz EPCG.

 Ocijenili su da su mišljenja da su kao najvažnija kompanija u državi, pored standardnih obaveza u vidu stabilne proizvodnje i urednog snabdijevanja električnom energijom, dužni i da, na fonu društvene odgovornosti, konstantno vode računa o potrebama i statusu naših kupaca te da izražavaju poseban senzibiltet prema građanima. 

 „Budući da zbog njih postojimo – a to se, nesumnjivo, odnosi i na nastojanje da se, kroz politiku popusta, ostjetljivim kategorijama stanovništva, kakve su penzioneri sa nižim primanjima i nezaposlena lica, omogući što lakši prolazak kroz veoma kritičan period, kakav je bio i onaj obilježen pandemijom KOVID-19. Pitamo se, dakle, da li je kažnjavanje društvene odgovornosti dobar način da se stimuliše – briga o opštem dobru?“, saopšteno je iz EPCG.

 Dodaju da će nastaviti da vode računa o dobrobiti naših kupaca – građana Crne Gore. 

„A nadamo se da će i institucije sistema biti na visini zadatka te da će im briga o opštem interesu ubuduće biti na prvom mjestu, kako ne bismo dolazili do situacija, poput ove, u kojima se očigledno nastoji kazniti društveno odgovoran odnos“, zaključeno je u saopštenju.

Izvor-rtcg