Montenegro
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Govor predsjednice SO Pljevlja Jovane Tošić

Pogledajte i

Na današnjoj konstitutivnoj sjednici za predsjednicu Skupštine opštine Pljevlja Demokratska Crna Gora predložila je Jovanu …

Pljevaljske Novine Politika 16 Pregledi

Poštovane koleginice i kolege odbornici, uvaženi sugrađani,
Izborom za predsjednicu SO Pljevlja pripala mi je ogromna čast, a ujedno i velika odgovornost. Zahvalnost za izbor dugujem vama, a samim tim obavezujem se da ću kao najmlađa predsjednica skupštine Crne Gore biti vođena isključivo moralnim i etičkim principima, te da ću se truditi da sopstvenim radom i maksimalno odgovorin pristupom opravdam ukazano povjerenje. Vjerujem da ćemo zajedničkim snagama, transparentnim radom i postovanjem Ustava, zakona i statuta opštine stvarati prijatan i demokratski ambijent i raditi samo i isključivo u interesu građana.
Kao predsjednica skupštine časno, pošteno i dostojanstveno predsjedavaću i rukovoditi njenim radom i ujedno se starati o realizaciji odluka i drugih akata, ali i učiniti da naš lokalni parlamentarni dom postane otvoren i pristupačan za sve naše cjenjene sugrađane.
Raduje me činjenica da ćemo nakon dužeg perioda stagnacije, ali i konstituisanjem vlasti u Pljevljima, konačno biti u prilici da otpočnemo sa ekonomskim i kulturnim preporodom grada.
Nažalost, svjesni smo da godinama unazad iz našeg grada odlazi veliki broj, naročito mladih ljudi, limitiranih za osnovna prava, a zbog ugrožene egzistencije i nemogućnosti sticanja obrazovanja i zaposlenja. Stoga je naša najveća dužnost, a ujedno i obaveza, da adekvatnom politikom zadržimo i vratimo mlade ljude čija je uloga od krucijalnog značaja u svakom društvu.
Upravo, kao jedna od njih, a sa izuzetno odgovorne pozicije, daću sve od sebe kako bismo u narednom periodu mladost zadržali u našem gradu i zajedno ostavili u nasleđe generacijama koje dolaze sve ono za šta smo i sami bili uskraćeni.
Konačno, svim građankama i građanima Pljevalja koji su participirali u izbornom procesu na lokalnim izborima želim još jednom da zahvalim i ujedno čestitam na konstituisanju lokalnog parlamenta na čijem će čelu biti časni ljudi koji će grad voditi u pravcu ekonomskog i kulturnog oporavka i razvoja.