Montenegro
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Građani u Šavničkoj ulici ne mogu da priđu kućama

Pogledajte i

Od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta režim saobraćaja je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni U …

Pljevaljske Novine Društvo 14 Pregledi

Preko 15 domaćinstava u Ulici šavničkoj godinama samostalno održava svoju ulicu a nakon kiše ima problem da ne može autom da priđe do svojih kuća. Pljevaljskim novinama su poslalali fotografije kako njihova ulica izgleda samo posle 10 mintne kiše koja je danas padala u Pljevljima. Kažu da je njihovo strpljenje pri kraju jer godinama su bili izloženi lažnim obećanjima opštinske administracije da će riješiti oko 200 m ulice, na kojoj decenijama završava atmosferska kanalizacija ispod škole na Gukama.

“ Iako su prošle godine  iz opštine izlazili makar 5 puta, dolazili, mjerili, bilježili kuda ce biti ulica, popisali kome treba sta da se oduzme i dan danas put nije riješen. Mi sami sve ručno popravljamo. Ovih problematičnih  200 m puta godinama se zaobilazi kao da smo u najzabačenijem selu u drzavi. Posle svake kiše put je ovakav i posle svake kiše lopate u ruke i na popravljanje ako mislimo poći autom na posao ili bilo gdje drugo. Očekujemo od nove lokalne vlasti da pokaže zainteresovanost I ozbiljnost u rješavanju problema”, kazali su mještani za Pljevaljske novine.

Grđani iz Šavničke ulice kažu da taj krak nikad nije asfaltiran.

“Od 2007 godine od kad sam ja ovde, ovaj jedan dio koji je bio asfaltiran prije toga je voda odnijela. Svi imamo malu djecu pa niko ne može dječijim kolicima da prođe  ulicom. Problem je sto nije rijesena atmosferska voda koja ide od skole na Gukama ulicom i zavrsi kod nas”, kaže sugrađanin dodajući da su mnogi obećavali I lagali ali su zato bili ažurni kada je trebalo da se plati legalizacija, priključak struje, vode i kanalizacije.

Nedostatak atmosferske kanalizacije problem je I u samom centru grada. S obzirom na situaciju da još uvijek nije usvojen opštinski budžet, da će kasniti javni tenderi pred novom loklanom vlasti ovo je samo jedan u nizu problema za koje građani očekuju da budu riješeni.