Montenegro

Irena Radović: Odluka suda nije pravedna, pojedinci nedodirljivi

Presuda potpredsjednika Osnovnog suda u Podgorici, sudije Mladena Grdinića, nije utemeljena na činjenicama i dokazima, pa samim tim nije ni pravedna, saopštila je Irena Radović, bivša viceguvernerka Centralne banke Crne Gore (CBCG), nakon što je danas izgubila spor protiv Centralne banke i i guvernera Radoja Žugića.

<<<Irena Radović izgubila spor protiv Radoja Žugića i Centralne banke>>>

Ovakva presuda je još jedan dokaz nedodirljivosti moćnih pojedinaca u sistemu i spremnosti da se po svaku cijenu zaštiti guverner CBCG, navela je Radović u reagovanju.

“Crnogorska javnost je već imala priliku da se uvjeri kako to izgleda kada mi je posredstvom pravnog stava predsjednice Vrhovnog suda, Vesne Medenice, uskraćeno Ustavom zagarantovano pravo na sudsku zaštitu pred redovnim sudovima u Crnoj Gori. Samo zato što prethodne višestruke presude u moju korist nijesu bile po volji guvernera CBCG. Dokazi koji su priloženi u ovom postupku nedvosmisleno ukazuju da je moja tužba osnovana, što ću dokazati na višim sudskim instancama ili u Strazburu”, istakla je bivša viceguvernerka Centralne banke Crne Gore.

Podjsetimo, Osnovni sud u Podgorici danas je odbio njenu tužbu protiv te institucije i Žugića, kojom je traženo da se utvrdi da su tuženi vršili mobing i diskriminatorsko ponašanje nad Radović.

Football news:

Atletico are in talks with Arsenal to buy out Torreira
Kulusevski scored with the sixth touch and the first shot for Juve-this is crucial in the debut victory of coach Pirlo
Real Madrid was the first in La Liga to release 4 players born in the 2000s
Messi says goodbye to Vidal: I always thought you were a phenomenon. Our paths will cross again
Zidane about 0:0 with Sociedad: Real Madrid lost two points. Overall, we played well
Real Madrid have lost points in 1 La Liga game in 5 of the last 8 seasons as Champions
Andrea Pirlo: I don't want to just copy someone's ideas, I have my own