Montenegro
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Iz opštine Pljevlja smatraju da bi isporuka peleta mogla početi do kraja avgusta

Pogledajte i

„Ovo je procedura uređivanja sistema koju moramo da uradimo. Sa stanovišta struke i zakonodavca, ovo …

Pljevaljske Novine Društvo 39 Pregledi

Opština Pljevlja je u budzetu za 2023.godinu opredjelila novčana sredstva u iznosu od 700 hiljada eura za nabavku peleta za građane Pljevalja,a kojima opština isporučuje pelet po subvencioniranim cijenama. Po opštinskoj evidenciji iz prošle godine registrovano je 1100 korisnika peleta kojima se isporučuje pelet.

Iz opštine su već kontaktirali lokalno preduzeće „Jasen“ za nabavku 2900 tona peleta i postignut je načelni dogovor o obezbjeđenju potrebne količine peleta za građane Pljevalja. Iz opštine smatraju da će cijena peleta biti povoljna za građane Pljevalja.

Po nekim informacijama preduzeće „Jasen“ je nabavkom novih mašina, značajno povećalo kapacitete za proizvodnju peleta, što će omogućiti još bolje poslovne rezultate.

Usvojeni opštinski budzet za 2023.godinu potrebno je da se objavi u službenom listu,a zatim da se uradi plan javnih nabavki za pelet, za šta je potrebno sve ukupno oko 20 dana, posle čega će biti objavljen tender za nabavku peleta koji traje 15 dana.

Ako se na tender javi samo jedan isporučilac peleta kao ranijih godina, onda je za očekivati da bi se do kraja avgusta moglo početi sa isporukom peleta za građane Pljevalja, koji pelet kupuju preko opštine po subvencioniranim cijenama.

Izvor-pvinformer