Montenegro

Janović: Omladina iz svih regija se ravnopravno podstiče na razvijanje sopstvenog potencijala

Ministar sporta i mladih Nikola Janović i predsjednik opštine Šavnik, Vlatko Vuković su otvorili omladinski servis u Šavniku u čiju je rekonstrukciju, kancelarijsku i kompjutersku opremu uloženo preko 30.000 eura, saopšteno je iz Ministarstva sporta i mladih.

Ministarstvo aktivno radi na kreiranju novih mogućnosti za mlade sa posebnim akcentom na omladinu sa sjevera Crne Gore.

Do sada je opredijeljeno oko 85.000 eura za četiri omladinska servisa u Mojkovcu, Šavniku, Plavu i Petnjici, a u toku su radovi za omladinski servis u Pljevljima za koji je Ministarstvo izdvojilo oko 15.000 eura. Navedeni omladinski servisi biće dostupni za čak 11.000 mladih ljudi.

“Vlada i Ministarstvo sporta i mladih su kroz Startegiju za mlade 2017- 2021 godine postavili jasan zadatak da obezbijede neophodnu podršku i resurse kako bi omladina iz svih crnogorskih regija ravnopravno imala mogućnost da razvija kompetencije, vrijednosti i karakteristike neophodne za kvalitetan život”,  ističe Janović.

Od ukupnog broja podržanih projekata iz sportske infrastrukture, čak 21 projekat se odnosi na unaprijeđenje stanja sportskih objekata u opštinama koje pripadaju sjevernoj regiji, što je procentualno oko 35%.

Kada je riječ o opredijeljenim sredsvtima, od preko 2 miliona eura, koliko je do sada izdvojeno, čak polovina sredstava (odnosno preko milion eura je usmjereno za unaprijeđenje stanja sportske infrastrukture na sjeveru Crne Gore.

“Raduje me kada imam mogućnost da budem u direktnoj komunikaciji sa omladinom. Izuzetno je značajno da mladi širom Crne Gore u nama vidi ne samo pozdanog partnera, već i prijatelja koji prepoznaje njihove potencijale i koji je tu uz njih da sasluša njihovo viđenje sopstvenog položaja i unaprijedi i poboljša isti. Svjesni smo da posebnim osvrtom koji ukazujemo sjevernoj regiji, podstičemo mlade da prepoznaju benefite koje im pružaju njihovi gradovi, te im šaljemo poruku
da će se ti benefiti dodatno uvećati” zaključio je Janović.

Football news:

The Oxford bus was blocked for 6 hours due to antiseptic. I had to take a taxi to the match
Alonso went on the bus at half-time against West Brom. Lampard was angry as ever
Zidane on Hazard: It's ready. He has long been concerned about a serious problem, but now everything is fine
Ex-Atletico midfielder Futre on Felix and Fati: I will choose joau. He is special and will soon compete for the Golden ball
Miranchuk will return to the General group of Atalanta after a break for national team matches
Alonso went on the bus after being replaced and was scolded by Lampard. So the coach has never been infuriated
Manchester United are Interested in Jovic and are in talks for Cavani