Montenegro

Jelena Borovinić Bojović: Amfilohijevo stanje ozbiljno, intuburan je, pratimo neprekidno sve parametre

Načelnica pulmološke klinike KCCG  dr Jelena Borovinić Bojović, istakla je da se zdravstveno stanje mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija juče naglo pogoršalo.

“Do pogoršanja je došlo zbog razvijanja pneumomediastinuma kao posljedice obostrane difuzne upale pluća uzrokovane koronavirusom, na koji je mitropolit negativan već deset dana, kao i posljedicom dugotrajne oksigene terapije”, kazala je Borovinić Bojović, piše sajt Mitropolije crnogorsko primorske.

<<<Spekulacije o smrti Amfilohija<<<

Prema nejnim riječima nakon urađenog skenera pluća i plućnih arterija i napredovanja respiratorne insuficiencije mitropolit je intubiran i postavljen na mod invazivne ventilacije na kojem se nalazi i u ovom trenutku.

“Stanje je ozbiljno, uključen je kompletan ljekarski tim i pratimo neprekidno sve parametre. Hemodinamitski je stabilan i borimo se da tako i ostane”, zaključila je ona.

Srpski mediji objavili su sinoć da je Amfilohije preminuo. Međutim, iz Mitropolije crnogorsko primorsksu su te demantovali te navode i tvrdili da je mitropolit otežano diše i da ima bolove u grudima.

Football news:

Maradona is a major figure in the life of Director Paolo Sorrentino. He believes that Diego saved his life, and calls the Argentine his guide to the world of art
Barca presidential candidate farre: I want Messi to become the honorary President of the club. He will stay
Manchester United remain Interested in Dembele and may try to rent him from Barca in January
Solskjaer compared Fernandes to Ronaldo: Bruno has the same influence on Manchester United. The team is more important to him than he is
Villas-Boas on The Best: the Scandal that Tuchel did not enter the top 5 coaches. Bielsa won the championship
Tadic recognized as the best player of the week in the Champions League
Cheryshev contracted the coronavirus